pixel

Verdens længste skatepark ligger lige uden for København

Hvis man vil kunne prale af at have skatet på verdens længste bane, skal man fremover blot til Høje-Taastrup, der er i gang med omfattende byfornyelse.

skateparken i hoeje taastrup c staar klar i 2021

Hvis du genkender navnet Rune Glifberg, kender du formentlig også lidt til byens skater-miljø. For to gange har Glifbjerg vundet X-games — skateverdenens udgave af de Olympiske Lege.

Men udover at være professionel skater er den nu 46-årige Glifbjerg også medejer af tegnestuen Glifberg-Lykke. Her tegner han skatebaner til verdens byer sammen med designeren Ebbe Lykke.

Man kan blandt andet skate på en Glifberg-Lykke bane i Amsterdam, Köln og Hvide Sande.

Nu har de to begået endnu en bane i Høje-Taastrup — i samarbejde med de københavnske arkitekter hos Cobe, der også står bag blandt andet renoveringen af Israels Plads, området omkring Nørreport og helhedsplanen for den nye Papirøen.

Og det er noget ud over det sædvanlige, der nu er ved at vokse frem en lille smule vest for København: Glifbjerg-Lykke har slået stregerne til verdens længste skatepark.

40 fodboldbaner ny by

Ikke mindre end en kilometer skal man skate, hvis man skal hele den nye bane igennem. Så er man også nået hele vejen fra Høje-Taastrup Station og ud til den fjerneste ende af shoppingcentret City2. 

Den imponerende bane er en del af et større byudviklingsprojekt i det centrale Høje-Taastrup.

Arealet blev oprindeligt udbygget i de bilglade 1970'ere og har i årevis været domineret af parkeringspladser, jordvolde og meget brede veje.

Men når man er færdig med omdannelsen af området mellem stationen og City 2, vil det ikke være til at kende igen. Broer rives ned, der anlægges parkstrøg og bygges et nyt rådhus — og mere end 1.400 nye boliger, butikker og kontorer springer op.

Alt i alt vil et område svarende til godt 40 fodboldbaner helt ændre karakter. Og det er her, den nye skatepark både skal være omdrejningspunkt og bijobbe som byskov med grønne træer.

Det er måske ikke et helt dumt fokus, udviklerne i Høje-Taastrup har valgt. 

Da de statslige ejere af Godsbaneterrænet på Vesterbro for nylig bad offentligheden om idéer til, hvad der skal ske, når den nye 'Jernbanebyen' skal vokse frem her, gik ikke mindre end 23 af de 70 forslag på, at bydelen får en eller anden form for skatebane.

Til skateturisme og skybrudssikring

Skatebanen i Høje-Taastrup håndstøbes, og når man er færdig, vil der altså ikke findes en skatemulighed helt magen til et andet sted i verden. Dét håber man vil lokke skatere og turister til langvejsfra.

Og så har banen i øvrigt en anden funktion end blot at lægge beton til kickflips og grinds — for det er ikke kun skateboards, der skal transporteres på den.

I tilfælde af skybrud vil skateparkens forløb lede regnvand væk og hjælpe med at aflaste kloakkerne i området. På den måde bliver parken ikke kun verdens længste skatebane, men også landets største klimatilpasningsanlæg.

Byggeriet af skateparken er i gang, og den forventes at stå færdig i løbet af næste år.

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling