pixel

Endeligt 'ja' til Frederiksbergs nye, kompakte park

Planlagt skybrudspark og byrum med boldbaner i Landbo­højskolens tidligere område har fået grønt lys.

Rolighedsvej Campus park

Forvandlingen af det tidligere landbohøjskoleområde på Frederiksberg er tæt på at være fuldendt.

Ud mod Rolighedsvej er det for længst blevet hverdag for eleverne på Ny Prins Henriks Skole. I områdets nordlige ende ud mod Åboulevard har de studerende indtaget deres værelser på UMEUS-kollegiet. Og også områdets nye forsker- og familieboliger har i mange tilfælde fået beboere.

Kun to væsentlige ting mangler faktisk, for at det nye, såkaldte Rolighedsvej Bycampus står færdigt: En kompakt 'skybrydspark' og en idrætshal, der som tidligere beskrevet skal ligge midt i kvarteret.

Byggeriet af idrætshallen er dog indtil videre udskudt, fordi man endnu ikke har revet en eksisterende badmintonhal på nabogrunden ned.

Til gengæld har politikerne nu givet grønt lys til, at man kan gå videre med anlæggelsen af byparken samt et midlertidigt byrum med blandt andet boldbaner i det område, hvor den nye idrætshal senere skal opføres.

Meget på lidt plads

Skybrudsparken vil tage form i den vestlige del af området, lige op og ned ad cykelruten 'Den Grønne Sti', mens den midlertidige park vil blive anlagt umiddelbart ved siden af mod øst — midt inde i bycampusområdet.

De to byrum udgør tilsammen blot 3.400 kvadratmeter — en lille smule større end Frederiksbergs ret beskedne rådhusplads ved Allégade.

Ikke desto mindre vil parkerne blive proppet med faciliteter til idræt, leg og ophold — samt opsamling af regnvand.

Regnvand og skaterbane

Skybrudsparken mod vest bygges op omkring en central sø, og parkens skålformede opbygning betyder, at der ved skybrud kan tilbageholdes op til 350.000 liter vand. En snoet grussti fører gennem området og forbinder små opholdsområder omkring søen med et 'fitnesshjørne' og en skaterbane mod øst.

Natursten i granit skal blandt andet bruges til at konstruere søbredderne samt til at opbygge stendiger, der udligner niveauforskellene i området. Og et bredt udvalg af forskellige træer og buske skal sikre, at parken fremstår grøn og frodig — og afskærme fra den travle cykeltrafik på Den Grønne Sti.

Den midlertidige del af parkanlægget anlægges mere spartansk som en stor græsplæne med plads til to boldbaner. Langs en nord-sydgående sti, der skiller parken fra boldbanerne, vil der desuden blive anlagt to petanquebaner, der skal medvirke til at binde hele området sammen.

Oprindeligt var det planen, at skybrudsparken skulle rumme et mere sletteagtigt område og større træer. Siden har man dog altså valgt at satse på en løsning med den lille sø og lavere, tættere bevoksning. 

En lidt mere intim løsning, med andre ord.

Tommelfinger op fra politikere

Da den ændrede udformning af parken ikke svarede til de bestemmelser, man havde lavet i den oprindelige lokalplan for området, var der brug for en dispensation fra kommunalpolitikerne, før man kunne gå i gang med anlægsarbejdet.

Den dispensation gav de på et møde i sidste uge, og dermed er vejen banet for, at arbejdet med at færdiggøre Rolighedsvej Bycampus snart kan gå i gang.

Politikerne gav i samme ombæring dispensation til anlæggelsen af den midlertidige park med boldbaner. Den dispensation gælder, indtil førnævnte badmintonhal bliver revet ned, og byggeriet af den planlagte idrætshal kan begynde.

Denne del af planen kan dog blive ændret undervejs. Nærliggende Prins Henriks Skole har nemlig bedt om tilladelse til at bruge den ældre bygning, der i dag ligger midt i området, til idrætsformål. 

Embedsværket på Frederiksberg undersøger lige nu, om det er en mulighed. Og i så tilfælde vil kun skybrudsparken i første omgang blive til noget, mens den midlertidige park vil blive opgivet.

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

læservision
Vesterbro
Godsbaneterrænet omdannet til Vesterbros nye grønne hjerte.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling