TOP+FLOP Bent Fabricius-Bjerre
Bent Fabricius-Bjerre, 84, er komponist og pianist par excellence. Danmarks musiske grand old man har leveret uomgængelige musikalske bagtæpper til blandt andet Olsen Banden og Matador, og er nu – sammen med Aquas Søren Rasted – aktuel med en ny ventemelodi til TDC.
TOP+FLOP
Vælg 6 steder eller fænomener i København
3 der topper
3 der flopper
TOP
Nyhavn
På en forunderlig måde er Nyhavn sluppet fri af de gængse konceptrestauranter. Der er ingen regler for at der ikke må ligge en 7/11 eller en burgerrestaurant i et af de smukke huse, men det har ligesom givet sig selv at denne oase skulle være dansk. Og fra at være et kvarter hvor man ikke kunne gå alene efter klokken 22, er det med årene blevet Københavns største turistattraktion.
Dyrehaven
Det er enestående at man i en storby kan have en skov som Dyrehaven lige om hjørnet. Om sommeren kan man tage familien med på picnic, og om efteråret og vinteren kan man have skoven helt for sig selv hvis man jogger eller rider ud blandt de mange rådyr og kronhjorte som man i andre lande kun kan iagttage gennem telelinser.
Beliggenheden
Man bliver ikke opslugt af København – man bliver befriet. Det er en åben by ved vandet som jeg altid er glad for at komme tilbage til efter en rejse til andre europæiske hovedstæder.
FLOP
Kalvebod Brygge
Når man nu endelig skulle renovere et stykke af den gamle havn, hvorfor har man så ikke startet med at lave en overordnet plan for denne fantastiske del af byen? I stedet overlod man det til individuelle bygherrer så det er endt med at blive et stilistisk sammensurium uden visioner.
Parkering
Det er sagt før, men det kan ikke siges for tit. Det er håbløst at finde en parkeringsplads hvis man skal til en frokost i city. Hvorfor skal man køre rundt i timer for at finde en plads til 30 kroner i timen når alle andre storbyer byder på store underjordiske parkeringskældre hvor grønne og røde lys angiver ledige og optagede pladser, og hvor man altid kan finde en bås til sin bil?
Service
Der er generelt dårlig service i København. Hovedparten i service- branchen betragter det som et job der skal overstås inden for den aftalte tid og blot udføres godt nok til at man ikke får vrøvl. Sydpå er det et kald at servicere andre, og der er en verden til forskel på at komme til en lille fransk restaurant hvor køkkenet gerne holder åbent kun for dig, selv om du kommer lidt sent, og til København hvor kun enkelte værtshuse gider lave mad til gæster der kommer efter teatertid.