pixel

K.B. Hallen topper og Platanvej flopper for Frederiksbergs nye borgmester

Vi bad Simon Aggesen udpege det bedste og det værste i byen.

simon aggesen frederiksberg

»Her er grønt og roligt, men samtidig kan man vælge hele hovedstaden til. Jeg føler mig privilegeret hver eneste dag,« siger Simon Aggesen om sit elskede Frederiksberg.

31-årige Simon Aggesen har overtaget borgmesterkæden på Frederiksberg fra Jørgen Glenthøj, som efter 10 år på posten trådte tilbage og pegede på den unge, men allerede politisk erfarne mand som sin efterfølger i Det Konservative Folkepartis over 100 år ubrudte borgmesterrække i kommunen.

Simon Aggesen er opvokset i Fredericia, er uddannet jurist og har arbejdet som advokat i Danske Banks bestyrelsessekretariat og hos MobilePay. Han har siddet i kommunalbestyrelsen på Frederiksberg siden 2009 og glæder sig nu til at være borgmester for de 105.000 frederiksbergere, hvoraf 1.613 stemte personligt på ham ved sidste kommunalvalg.

Simon Aggesens betagelse af Frederiksberg startede, da han som barn besøgte sin fars familie. Og da det kom til at vælge studieby, flyttede han ikke til Aarhus som stort set alle andre, han kendte, men selvfølgelig til Frederiksberg.

»Jeg var ikke et sekund i tvivl om, at jeg ville bo i hovedstaden – nærmere bestemt på Frederiksberg, som i min optik jo er en by i sig selv midt inde i storbyen. Det var et aktivt tilvalg, og det har jeg aldrig fortrudt,« siger den nye borgmester.

Simon Aggesen har boet i Svømmehalskvarteret, sidenhen i Porcelænskvarteret, og i dag bor han sammen med sin hustru og to sønner ved Sankt Thomas Plads.

Varsom med nyt byggeri

Den unge borgmester tror ikke på at bygge løs. Byudvikling skal ske langsomt og med fokus på kvalitet, mener han.

»Generelt vil jeg sige, at vi skal være varsomme, når vi tillader nyt byggeri. Københavns Kommune bygger, som Københavns Kommune gør, for at holde boligpriserne i skak, og det er egentligt meget sympatisk, men det er ikke vores fokus. København har nogle steder haft lige travlt nok med boligudbygningen, og personligt synes jeg, at de visse steder er gået for meget på kompromis med kvaliteten og det gode byliv. Jeg mener, at vi skal turde stille os selv spørgsmålet: hvad er god byudvikling? Ethvert nyt projekt skal give noget tilbage til byen og de borgere, som allerede bor her. Og så skal kvaliteten selvfølgelig være helt i top,« siger Simon Aggesen.

Magasinet KBH har bedt den nytiltrådte borgmester pege på tre ting i byen, der topper, og tre ting, der flopper:

TOP: Frederiksberg Allé

Vi kommer ikke uden om Frederiksberg Allé – fra Sankt Thomas Plads til Runddelen og videre gennem Frederiksberg Have. Der er så klassisk og smukt.

Alléen er noget, vi som Frederiksbergborgere identificerer os med, og som vi er stolte af og værner om.

TOP: Forretningsstrøg og metro-boost

Jeg er ligesom så mange andre glad for Værnedamsvej, men jeg synes også, at Frederiksberg har mange andre hyggelige forretningsstrøg, for eksempel Godthåbsvej. Jeg har tidligere boet i Svømmehalskvarteret og tror, at området deromkring får et boost, når den nye metrostation ved Aksel Møllers Have åbner.

Det samme kan jeg sige om KU.BE i Flintholm. Før i tiden lå her en forladt gasværksgrund, og det fungerede som Frederiksbergs bagside. I dag byder især KU.BE på nytænkende rammer både inde og ude og en tumleplads for blandt andet småbørnsfamilier som min egen.

TOP: Nye K.B. Hallen

Takket være store donationer fra flere fonde er der ikke sparet på noget i den nye K.B. Hallen. Og det kan man mærke – lige fra når du går over forpladsen og ser de nye buer i taget samt Viera Collaros lysende regnbue, til du træder ind i selve hallen og nyder, hvordan den gode akustik favner én.

FLOP: Platanvej

På Frederiksberg har vi generelt en meget smuk by, men selvfølgelig er der enkelte steder, hvor vi godt kunne have gjort det bedre. Platanvej er et eksempel på en brutal skala og på bygninger, som ikke giver meget tilbage til bylivet.

Det arbejder vi på at forbedre, nu når metroen åbner – blandt andet med det fine hus, som er ved at blive bygget oven på selve metrostationen.

FLOP: Nordens Plads

Nordens Plads er typisk for sin tid. Men du skal ikke være meteorolog for at erkende, at området er vindblæst og træt.

Heldigvis er det lykkedes at få renoveret Domus Vista, og vi er også i gang med området bag. Jeg håber, at vi i løbet af nogle år kan komme i gang med at gøre noget ved den store parkeringsplads – helst noget, der gør byen grønnere, for det trænger området til.

FLOP: Posthuset på Finsensvej

Det gamle posthus på Finsensvej er 80´er-arkitektur, når det er mest trist, og nu står det ovenikøbet lukket og forladt.

Det ser skidt ud. Men heldigvis er der et spændende nyt iværksættermiljø på vej.

Emner

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

Den nye teknik- og miljøborgmester kunne tænke sig fremtidens Strøget som en slags ny Jægersborggade. Line Barfod viser os vej rundt i byen til sine tre topper og tre flopper.

relaterede
visioner

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling