Rutinerede rotter hos Paustian
Restaurant Paustian skal fra 11. januar forpagtes af ægteparret Bo og Lisbeth Jacobsen
Restauranten får åbent til frokost og aften med tiderne: Tirs-lør kl. 12.00-16.00 og 18.00-00.00
Det garvede gourmetpar bag Københavnerklassikeren Restaurationen rykker ind i møbelhuset på havnen på den anden side af nytår.
De fleste vil kende det madglade ægtepar, Bo og Lisbeth Jacobsen, som ejerne af den velrenomerede og fra tid til anden også Michelin-bestjernede Restaurationen samt den eksklusive vinbar R Bar i Møntergade.
Hr. og Fru Jakobsen har længe været blandt byens bedste og mest stabilt præsterende mesterkokke, så forventningerne til det nye forpagter-team er høje. Også selv om Bo beskedent bemærker, at ’han er håndværker ikke kunstner’ i den udsendte pressemeddelelse.
Dansk mad Mens parrets restaurant i Indre By handler om gourmetmad og vinbaren R Bar om vine af fineste karat, er konceptet for den nye restaurant hos Paustian anderledes afslappet. Efter seks år hos Restaurationen bliver kokken Hans Lee Rasmussen køkkenchef det nye sted, hvor der skal serveres dansk mad til overkommelige penge.
Det har længe ligget parret på sinde at genetablere den gode, righoldige danske madkultur i danskens bevidsthed. At unge danskere udelukkende forbinder nationalkøkkenet med fed og fad mad, er en forfejlet betragtning, som ærgrer ægteparret:
”Vores køkken er ikke et museumskøkken eller stegt flæsk med persillesovs, hakkebøffer og panerede fiskefileter,” siger stjernekokkene, som i 2007 skrev kogebogen 'Dansk mad derhjemme'.
Hvilke specifikke retter, de erfarne restaurationsrotter har tænkt sig at sætte på menuen, må vi vente med at finde ud af lidt endnu. For byens stærkeste ægteskabelige gourmetduo rykker først ind i møbelhuset på havnen 11. januar 2011 kl. 11.11 (ja, sådan står der altså i pressemeddelelsen).