Falkoner Salen er tilbage i et endnu større Falkoner Centret
Stål-ikonet på Falkoner Allé har opdateret koncertsalen, fået flere hoteletager og åbnet sig ud mod gaden.
De sidste to et halvt år har der manglet noget på Falkoner Allé, mens et af Frederiksbergs modernistiske vartegn har været helt lukket ned under en gennemgribende renovering.
Men nu er livet vendt tilbage i og omkring Falkoner Centrets 17 etagers hotelhøjhus og ikke mindst til koryfæet Falkoner Salen, en af hovedstadens mest traditionsrige koncertsale.
Her har berømtheder som Louis Armstrong, Jimi Hendrix og Fidel Castro optrådet gennem tiderne. Og herfra stammer udtrykket "en gang til for prins Knud", efter at Arveprins Knud kort efter åbningen sidst i 1950'erne fik genopført en balletscene, han var gået glip af fra kongelogen under forestillingen.
Salen ligner heldigvis umiddelbart sig selv med sine lyse træpaneler, men teknologien er opgraderet til tidens standarder, og den nye stejlere stoletribune kan foldes sammen på en halv time.
Der er plads til 2.000 siddende publikummer i teater-setuppet og 3.000 stående til koncerter.
Og mens man som koncertgæst tidligere godt kunne føle sig som en fremmed fugl sluppet ind i et fornemt konferencecenter, så skal omgivelserne i Falkoner Centret fremover være en integreret del af oplevelsen.
Med ombygningen er der nemlig i den nye åbne lobby etableret bar og restaurant, kaldet Green Room, som vender ud mod gaden og tilbyder sig som mødested i kvarteret, hvad enten man har en musicalbillet, et hotelværelse eller bare kommer forbi de store vinduespartier langs Falkoner Allé. Indrettet med dansk design som en backstage med inspiration fra områdets rige teaterhistorie.
Dobbelt op på værelser
Med genåbningen er også de lysende hotelnavneskilte oppe over downtown Frederiksberg blevet skiftet ud, for efter 30 års samliv har Radisson-kæden forladt Falkoner Centret, hvor rivalen Scandic har overtaget de moderniserede overnatnings-, konference- og koncertfaciliteter.
Scandic Falkoner har nu 334 hotelværelser, og det er dobbelt så mange som før. Kompleksets centrale hoteltårn er dog ikke vokset, i stedet er dele af de gamle kontorarealer konverteret til hotel sammen med to nybyggede etager oven på de eksisterende tre etager mod Falkoner Allé.
Denne nye del af facaden er blevet beklædt med rustfrit stål genbrugt fra den gamle velkendte facade. I alt 2.000 kvadratmeter stålplader er blevet pillet ned, let forarbejdet og sat op igen med et nyt mønster – en i arkitekturverdenen trendende proces, der kaldes upcycling, fordi man sparer på byggematerialerne og genanvender dem med tilføjet værdi eller i nye funktioner.
Tarzan løfter arven
Falkoner Centret blev oprindeligt opført i 1955 og er tegnet af den modernistiske sværvægter Ole Hagen, der også stod for Frederiksbergs to andre klassiske højhuse, Domus Vista og Codanhus. Komplekset gennemgik sidst en omfattende renovering og ombygning i 1988, da SAS (senere Radisson Blu) overtog hoteldriften.
Den nye udvidelse har lagt omkring 3.000 etagemeter til Falkoner Centret, der i forvejen havde næsten 30.000 af dem, hvis man også tæller butikslokalerne på hjørnet til Sylows Allé med.
Det er ATP Ejendomme, der ejer komplekset og har stået for det store renoveringsprojekt med Arkitema og upcycling-specialisterne Lendager Group som arkitekter.
Det er fremover også Scandic Hotels der står for programmet, der skal løfte arven i Falkoner Salen. Genstarten er især præget af store musicals og trækker blandt andet 'Tarzan' og 'Den skaldede frisør' til Falkoner Allé.
Få adgang som medlem eller abonnent
Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.
Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.
Allerede medlem? Log ind her!