pixel

Nyt hotel i stedet for kontorer på Gammel Kongevej

Ombygning centralt på Frederiksberg har stået stille i årevis — halvfærdigt byggeri bliver i stedet til et nyt hotel.

Hotel Gammel Kongevej

Mange frederiksbergere hilste det formentlig velkomment, da det i 2019 blev offentligt kendt, at en gammel, brun 70’er-bygning på en lille stikvej i den østlige ende af Gammel Kongevej var blevet købt af en amerikansk kapitalforvalter og skulle bygges om til et moderne kontorhotel. 

I det mindste kunne det ikke blive værre.

Men ved udgangen af 2024 så 'Archive House', som kontorhotellet skulle hedde, værre ud end nogensinde. Et grafittiovermålet spånpladehegn omkransede bygningen, der på femte år stod fastfrosset halvvejs i en byggeproces, som aldrig blev afsluttet. 

Brun brutalisme var blevet skiftet ud med blotlagte betonelementer, træstivere og plastikoverdækninger, der blafrer støjende i vinden.

Stillestående byggeri

Her på Magasinet KBH skrev vi første gang om projektet, kort efter at udlejningen af de cirka 600 planlagte kontorpladser var begyndt i november 2020. 

Siden da har der været stille omkring byggeriet, og denne skribent har på sine jævnlige ture forbi stedet kunnet konstatere, at byggeriet i de forgange år har stået helt og aldeles stille.

Årsagen til, at projektet strandede, er uvis, og folkene bag har ikke ønsket udtale sig. Men man kan spekulere i, om faldende efterspørgsel på kontorpladser midt i coronaens hærgen måske spillede en rolle.

I starten af april i år kom så nyheden om, at den tyske ejendomsinvestor ECE havde købt Gammel Kongevej 74A med planer om at ombygge huset til et moderne designhotel med mellem 200 og 220 værelser. Og nu er planerne så blevet præsenteret for politikerne på Frederiksberg Rådhus i form af en såkaldt startredegørelse.

Bygningskrop genbruges

Den 7.200 kvadratmeter store bygning — der tidligere blandt andet har huset KommuneData og Statens IT — ligger for størstedelens vedkommende og gemmer sig bag husene langs Gammel Kongevej. 

Kun en lille del af bygningen titter frem for enden af den lille stikvej skråt over for Tullinsgade. Det er her, hotellets hovedindgang med foyer og offentligt tilgængelig bar skal placeres.

Planen er at genbruge den eksisterende bygningskrop og at færdiggøre den ekstra, syvende etage, som blev påbegyndt tilbage i 2019. Denne ‘penthouseetage’ vil være trukket let tilbage fra resten af bygningens facade og vil lægge knap 800 kvadratmeter til bygningens etageareal.

Bygningens facade, der i dag fremstår rå og ufærdig, skal beklædes med et enkelt reliefmønster i et varmt, rødbrunt materiale. 

Øverst oppe, ved siden af ‘penthouse’-etagen, skal der desuden anlægges en grøn tagterasse, der ligesom indgangspartiet vender ud mod Gammel Kongevej.

Bygherren planlægger også en tilbygning på knap 100 kvadratmeter i stuepan på bygningens bagside.

Pænere end længe

Det er arkitektfirmaerne Werk og Kullegaard, der denne gang skal slå stregerne til byggeprojektet, som, hvis alt går vel, kan blive påbegyndt i anden halvdel af 2025 og færdiggjort i begyndelsen af 2027.

Da anvendelsen af bygningen skal ændres fra kontor til hoteldrift, er det nødvendigt at få lavet en ny lokalplan. Og første skridt på vejen mod sådan én er den såkaldte startredegørelse, der altså blev forelagt de lokale politikere forleden.

De valgte dog i første omgang at udskyde den endelige beslutning om at godkende projektet.

Folkene bag projektet tror dog tilsyneladende på, at politikerne i sidste ende vil vende tommelfingeren op. For på Gammel Kongevej er der allerede gjort klar til genoptagelse af byggearbejdet med opstilling af nye, blåmalede afspærringer og nedtagning af plastikafdækningerne.

Gammel Kongevej 74A har ikke set så pæn ud i mange år.

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling