Flest Michelin-stjerner i Norden
København er stadig Nordens hovedstad, når det gælder den fineste madlavning: 18 stjerner fordelt på 15 restauranter har byen i 2015-udgaven af Guide Michelin.
Det er én mere end i 2014 og en fastholdelse af den klare føring i det nordiske mesterskab: Stockholm har nu 12 Michelin-stjerner fordelt på 9 restauranter, Gøteborg har 6 på 6, Oslo 5 på 4 og Helsinki 4 på 4. Nye nederst på listen er Århus og Malmø med hver 3 stjerner fordelt på 3 restauranter.
De 15 københavnske Michelin-restauranter er de samme 15 som sidste år. Den ekstra stjerne i byens regnskab skyldes, at den franske gourmet-bibel har valgt at opgradere AOC i Dronningens Tværgade til en to-stjernet anbefaling i samme liga som Noma (Kbh K) og Geranium (Kbh Ø). Dermed også sagt, at alle Københavns superstar-kokke fortsat må nøjes med at drømme om den tredje og ultimative Michelin-stjerne.
Byens (og nordlige forstæder) ét-stjernede Michelin-felt udgøres af: Clou (Kbh K), Era Ora (Kbh K), Den Røde Cottage (Klampenborg), Formel B (Frb C), Grønbech & Churchill (Kbh K), Kadeau (Kbh K), Kiin Kiin (Kbh N), Kokkeriet (Kbh K), Marchal (Kbh K), Relæ (Kbh N), Studio (Kbh K) og Søllerød Kro (Holte).
I Michelins budget-kategori Bib Gourmand er det københavnske udvalg nu nede på 10 restauranter, hvilket er to mindre end sidste år, efter at Orangeriet og Søren K (begge Kbh K) er blevet siet fra.
"God mad til gode priser"-listen tæller dermed: Bror (Kbh K), Enomania (Frb C), Famo (Kbh V), Frederiks Have (Frb), Kødbyens Fiskebar (Kbh V), L’Altro (Kbh K), Marv & Ben (Kbh K), Mêlée (Frb C), Pluto (Kbh K) og Rebel (Kbh K).