pixel

Tre parker fornyes på Amager

Tre af Amagers ældste parker får nu en hjælpende hånd — allerede fra næste år kan du se resultatet.

filipsparken, fremtid, visualisering

Siden den såkaldte "Områdefornyelsen Sundby" startede op i 2017 under Københavns Kommune, har den kastet flere grønne projekter af sig.

Nogle af dem, som fornyelsen af Sundbyøster Plads, er allerede realiseret og indtaget af byens beboere.

Andre, som planen om en tre kilometer lang grøn cykel- og gangrute fra Amager Fælled til Amager Strandpark, er endnu idéer.

Nu er en håndfuld af dét, der engang var idéer, på vej til at blive realiseret midt på Amager.

Både Sundby Kirkegård, Englandsparken og Filipsparken skal efter flere års forarbejde fornyes for i alt 21 mio. kroner.

Sundby Kirkegård

Sundby Kirkegård er delt over på midten af Kastrupvej og blev etableret tilbage i 1872.

Dens fire indgange vil blive forbedret, så de skaber en bedre overgang til byen omkring det grønne — og så de to dermed bliver bedre integreret med hinanden.

Flere siddemøbler vil komme til, så der opstår nye muligheder for ophold, og de eksisterende stier bliver gjort lettere tilgængelige med nye forløb og belægninger.

Parkens make-over bliver tydelig, men dens nuværende fokus på ro, fordybelse og naturoplevelser skal ifølge planen bevares.

Budgettet for Sundby Kirkegård lyder på 8,6 mio. kr. og arbejdet ventes færdigt allerede til februar.

Englandsparken

Englandsparken er et trekantet parkområde mellem Urbanplanen, Sundby Idrætspark og et større villakvarter mod øst.

I Rockers By Choice-hittet 'Amar er nummer 1' fra 1989 lod de fem hiphoppere os vide, at det var her i Englandsparken, de hang ud med vennerne, men i dag fremstår området langt fra så hipt og fremme i skoene — ja, faktisk er her en smule kedeligt.

Med tæt buskads langs kanten fremstår parken lukket af for byen, og finder man vej herind, mødes man af en stor græsplæne uden de store muligheder.

Men med parkfornyelsen skal der skabes et noget hyggeligere mødested midt imellem den urbane og den landsby'ede del af Amager.

I den nordlige ende åbnes indgangen op med ny belægning og bedre opholdsmuligheder. Fra Englandsvej og Irlandsvej tydeliggøres de nuværende indgange, mens vej- og fortovsbelægningen føres ind i parken for at trække byen med ind i den og integrere de to bedre.

I selve parken omdannes en boldbane til en nedsænket scene omkranset af et nyt opholdsmøbel. Omkring scenen kommer der ny belægning og beplantning, og børnene i kvarteret kan glæde sig til nyt legeudstyr.

Budgettet lyder her på 8,2 mio. kr., og parken ventes færdig til marts.

Filipsparken

Tæt ved Amager Hospital finder man den noget mindre Filipsparken, der i dag er lettere nedslidt og også fremstår indelukket — gemt væk bag hække og buskads.

Men snart åbnes parkens kant op med helt ny beplantning bestående af forskellige blomstrende buske, mens parkens fire indgange forskønnes med klinkemønstre.

Parkens klassiske karakter med en indrammende grussti og bænke langs parkens kant — som man også kender det fra Enghaveparken på Vesterbro — bevares, men i parkens centrum bliver der også plads til et nyt, kuperet landskab ovenpå de eksisterende bunkere, som skal give plads til leg og ophold.

Ved indgangene til bunkerne bliver der anlagt en sti i chaussesten, mens de nye bakker får opbygget nye siddeelementer af genbrugssten.

Beplantningen inde i parken får også en opfrisker med lavere og mere livlige plantebede som erstatning for de store buskadser og krat.

Budgettet lyder i Filipsparken på 4,5 mio. kr., og bakker, planter med videre ventes klar til februar.

Alle tre projekter er udviklet i samarbejde med de lokale.

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling