Jagtvej 69 som jungleoase?
Tænk hvis kommunen købte Jagtvej 69 og omdannede den hærgede grund til en lille grøn oase. De studerende på landskabsarkitektur har sluppet fantasien løs.
Jagtvej 69
Københavns Kommune sælger i 2000 Ungdomshuset til Human A/S, som Frikirken
Faderhuset overtager året efter. I 2007 bliver Ungdomshuset ryddet, men Jagtvej 69 står i dag stadig tom hen.
De studerende på landskabsarkitektur er kommet med deres bud på hvordan Jagtvej 69 kan udnyttes til en lommepark. Landskabsarkitekter arbejder netop med de rum vi tilbringer størstedelen af vores liv i. De planlægger byens udvikling, former landskaber og designer parker.
Landskabsarkitektur er en bachelor- og kandidatuddannelse ved Københavns Universitet der har hjemme på Det Biovidenskabelige Fakultet på Frederiksberg Campus.
69 er med statsgaranti et af de mest udbredte husnumre i København som det ses tagget på husmure byen over. Men Jagtvej 69 som satte Nørrebro i brand i 2007 ligger to år efter rydningen stadig øde hen. Som en kedelig byggetomt. Og som et billede på spild af plads og muligheder.
De gamle brugere er rykket videre til Dortheavej, men hullet mellem Jagtvej 67 og 71 stadig står uudnyttet hen. Det har fået de studerende på landskabsarkitektur på Københavns Universitet til at fatte blyanten.
”Forestil jer at Københavns Kommune købte grunden tilbage og besluttede at anlægge en ’lommepark’ – et lille byrum der befinder sig i grænselandet mellem park og plads. Hvordan ville I gribe det an?” Sådan lød opgaven til de studerende som har foreslået alt fra en vild og ukontrollerbar jungle til en plads med vandbassin og paradisæbletræer.
Københavns Kommune har allerede proklameret at byen skal være grønnere og mere oase-agtig, og miljø- og teknikborgmester, Klaus Bondam (R), er enig i at grunden har fortjent bedre. Frasalget er ’uden tvivl er et af de mest problematiske kapitler i kommunens historie’.
”Men jeg har hørt på vandrørene at Faderhuset er tæt på konkurs, og så er der da lys for enden at tunnellen”.
Bondams mund er lukket
Hvorvidt Klaus Bondam vil line op i køen af interesserede købere hvis en tvangsauktion kommer på tale, vil han ikke ud med.
”Men jeg synes at det er meget positivt at de studerende rejser en debat om stedets fremtid. Den vil jeg gerne deltage i,” siger miljø- og teknikborgmesteren. Hvorvidt det netop er en lommepark der skal ligge på Jagtvej 69, er Bondam nu ikke så sikker op.
”Vi har tradition for huludfyldning i København. Det ser jo lidt mærkeligt ud med sådan et tomrum mellem husene.”