pixel

Vidensbydel a la 2200

København skal ha’ en vaskeægte vidensbydel befriet for markmentalitet og forskningsghettoer. De fem bedste idéforslag er netop udpeget

kbh magasin

Fakta

Vidensbydel Nørre Campus

København Universitet vil i samarbejde med Universitets- og Bygningsstyrelsen og Københavns Kommune sætte gang i udviklingen af en vidensbydel.

Nørre Campus bliver omdrejningspunkt for bydelen der dækker et område hvor flere end 55.000 københavnere bor.

Realdania yder økonomisk støtte til udviklingen af den nye vidensbydel.

Hvis ikke det var for de berygtede fredagsbarer med kandiderende læger og rigelige sygeplejestuderende i periferien, var der nok ikke mange der havde sat frivillig fod på Panums område.

For selv om det kun ligger et godt stenkast fra mylderet på Sankt Hans Torv, er der ikke meget andet end lægegerningen der kan lokke folk til. Og Københavns Universitets Nørrebro-afdeling bliver ikke just mere spændende som man bevæger sig fra kedsommelige Blegdamsvej over mod de øvrige fakulteter ved Jagtvej.

Men i fremtiden kan det rent faktisk være at man får lyst til at ta’ på ind på Nørre Campus’ område bare fordi der er fedt at hænge ud.

I forbindelse med at såvel Københavns Universitet som Rigshospitalet skal udvide, tænkte universitetet nemlig at det var tid til at gennemtænke området og arbejde på at udvikle en decideret vidensbydel.

femaarstider.JPGDette forslag vil udvikle bydelens centrale forbindelser efter forskellige temaer: iværksætteri, kultur, natur, viden og her erhverv. Foto: Cobe Arkitekter, DS Landscape Architects, Asplan Viak og Kerstin Höger

Idéen om at lave små vidensbyer er langt fra ny, men nyt er det at man vil flette universitetsområdet tæt sammen med byen.

”Det nytter ikke noget at vi ter os som om vi bor på en mark når vores universitet ligger midt i byen. Historisk har der været en tendens til at universitetsområderne udvikler sig til lukkede forskningsghettoer, men med det her projekt vil vi inspirere til at blande by og universitet på en sjovere måde,” siger Thomas Møller Kristensen. Han er specialkonsulent på Københavns Universitet og har det sidste år arbejdet med udviklingen af den nye bydel.

10 tegnestuer har arbejdet med oplæg til hvordan den nye vidensby, der spreder sig over et område hvor flere end 55.000 københavnere bor, kunne se ud. Nu er de fem bedste forslag blevet udvalgt, og tegnestuerne får tre måneder til at finpudse deres idéer. Vinderforslaget afsløres 16. september.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling