pixel

Lysbro over Sydhavnen

Københavns længste skywalk er opgraderet til et 75 meters lysende pejlemærke i byen.

Inderst i Teglværkshavnen svæver en lille ingeniørbedrift, som man skal huske sig selv på at dreje hovedet for ikke at gå glip af, når man kommer rundt i svinget ad travle Sydhavnsgade. Men efter mørkets frembrud sørger den længste gangbro mellem to bygninger i København nu selv for opmærksomheden.

Kort
Skywalk på AAU CPH

Når solen blænder ned, blænder skywalken op i skiftende kombinationer af alle regnbuens farver. En levende, lysende, leviteret bue i luften, der kan pejles efter i Sydhavnsgade, fra de nye kanalkvarterer på  Sluseholmen, Teglholmen og videre ovre på Amagersiden fra Nokken og de høje hoteller i Ørestad.

Den svævende smutvej henover vandet forbinder de to dele af det tidligere Nokia-domicil, som nu huser Aalborg Universitet København (AAU CPH) med knap 4.500 studerende og ansatte. Og det er universitetet, der har forvandlet sin 75 meter lange bro til én lang lysinstallation, så den lyser op som et vartegn for både AAU CPH og hele Sydhavn.

I første omgang er lysbroen dermed et meget håndgribeligt udtryk for universitetsfilialens ønske om større synlighed i såvel kvarteret som i hovedstaden i det hele taget. Men med sine farvestrålende lyssignaler bliver den overdækkede glasbro også et udstillingsvindue til, hvad der sker inden for murene – hvor AAU CPH som de eneste i landet uddanner lysdesignere.

Installationen vil derfor fremover leve og forandre sig løbende, når de studerende på kandidatuddannelsen Lighting Design bruger den som lysende laboratorium. De første lysshows over Sydhavnen er dog ind til videre programmeret af installatøren CR El & Teknik.

Den lange skywalk på Frederikskaj blev opført til Nokia i 1999. AAU CPH overtog bygningerne i 2012.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling