pixel

Svævende zigzag-smutvej rundt om Panum-tårnet

Cykelslangen har fået en fodgænger-fætter i 2. sals højde langs Blegdamsvejs snart færdige 75 meters kæmpe.

stibro mærsk bygningen

Indre Nørrebros første højhus er for længst blevet en integreret mørkebrun del af byens skyline, selvom kobbertårnet ved Panum-instituttet først er helt færdig og klar til at blive indtaget af sundshedsvidenskabelige forskere og studerende sidst i 2016.

Kort
Mærsk Bygningen

Ud over et offentligt udsigtspunkt på 15. etage bliver det indre af Panum-tårnet, der officielt hedder Mærsk Bygningen, forbeholdt universitetets hjerner. Men udvendigt er det en anden sag, hvor et grønt og urbant campus omkring den stjernetakkede bygningsbase skal give alle mulighed for at komme helt tæt på, hænge ud eller skyde genvej mellem Blegdamsvej og Nørre Allé.

Og er man i god tid vil genvejen kunne skydes i anden sals højde, på en hævet gangbro zigzaggende langs den kobberklædte facade og rundt i det grønne bylandskab.

Den svævende sti er i løbet af foråret blevet installeret for foden af Panum-tårnet, hvor den nu minder om en nær, men vildere bugtende fodgænger-slægtning til den populære og skamroste Cykelslangen langs Fisketorvet.

Når træerne og de øvrige landskabeligheder også er færdigplantet og groet til, vil den, frem for kanalvand, føre henover små naturøer og forbi en række taghaver med planter og træer på toppen af de lavere bygninger, der omkranser tårnet.

Mens det er C.F. Møller Arkitekter, der har tegnet 75 meter høje Mærsk Bygningen, står landskabsarkitektfirmaet SLA for de grønne omgivelser og den løftede stibro gennem dem.

 

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling