Snart kan du bo på den nye Hotel- og Restaurantskole i Valby
Nybyggeriet af Hotel- og Restaurantskolen vil kombinere gastronomisk læringsmiljø med ungdoms- og familieboliger, erhverv og grønne åndehuller.
Valby bliver ved med at vokse. I de senere år har transformationen af den gamle Carlsberg-grund på kanten til Vesterbro og udviklingen af det nye Grønttorvet delt opmærksomheden. Et nyt byrum for Toftegårds Plads er undervejs. Og nu er det Hotel- og Restaurantskolens tur til at bygge nyt.
Skolen — som har boet i Aller Medias gamle hovedsæde på Vigerslev Alle siden 2010 — står over for at udvikle "fremtidens gastronomiske skole".
Konkret lyder aftalen, at PensionDanmark køber grunden og står for at skulle udvikle et helt lille kvarter i samarbejde med Juul Frost Arkitekter og Hotel- og Restaurantskolen selv.
Trekløveret har for nylig præsenteret deres vision for, hvordan fremtidens gastronomiske læringscenter i København skal se ud.
Og byens nye, gastronomiske campus vil om nogle år ikke kun være for tjener- og kokkeelever. Målet er at skabe et samlet område, der både rummer ungdoms- og familieboliger, og lokaler til erhverv sammen med en række gastronomiske værksteder.
Et campus for alle
Det samlede grundareal, der skal bebygges, er på godt 18.000 m2. Den nye skolebygning vil rumme et etageareal på knap 15.000 m2 og vil huse klasselokaler nok til cirka 1.050 elever.
Det samlede etageareal for boligerne vil runde 20.000 m2, og man forventer at kunne skabe 435 boliger, hvor 313 af dem forventes at blive studie/ungdomsboliger, som også kan bebos af nogle af skolens elever.
I alt 46 nye, private familieboliger vil dukke op — og 76 nye, almene boliger er også på menuen.
Fremtidens hub for gastronomi
Den nye Hotel- og Restaurantskoles ambitioner for læring af madhåndværk er ifølge skolen selv i verdensklasse. Fokus er på praksisnær læring — altså at madhåndværket skal læres gennem hænderne og sanserne.
Derfor vil skolen blandt andet skabe restauranter, barer og cafeer fordelt på et etageareal på næstem 2.500 m2. Her er det planen, at skolens elever kan træne deres færdigheder i et virkeligt miljø, som københavnerne kan komme og teste selv.
Skolens bygning vil også rumme faciliteter til egenproduktion af råvarer som blandt andet et "skinkehotel", chokoladeværksted, fermenteringsrum, bryggeri, taghaver og orangerier.
Pris: 1 mia. kroner
Næste skridt for det nye gastronomiske campus i Valby er at indgå i en ny lokalplan for grunden.
De nyvalgte politikere i Københavns Kommunes Teknik- og Miljøudvalg vil allerede her i februar behandle den såkaldte startredegørelse for projektet. Bliver dén vedtaget, vil arbejdet med at lave en ny lokalplan starte.
Her vil den nye vision blive bearbejdet af embedsmændene i Teknik- og Miljøforvaltningen, og hvis det endelige forslag til planen kan godkendes af politikerne i Teknik- og Miljøudvalget, starter en høringsproces, hvor alle har mulighed for at sende kommentarer til det nye byggeri ind. Planerne kan så blive justeret, inden kranerne ruller på plads i Valby.
Afhængigt af processens forløb forventer man, at byggeriet vil stå færdigt om fire til fem år — til en samlet pris på 1 mia. kroner.
Få adgang som medlem eller abonnent
Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.
Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.
Allerede medlem? Log ind her!
kommentarer