Kæmpe kontor-campus vil bringe boulevard-livet til Ørestad City
Field´s får en udadvendt genbo, der satser på at blive et åbent og aktivt mødested i gadeplan.
Der bor efterhånden over 15.000 københavnere i Ørestad, som formentlig er godt trætte af at blive belært om alt det, andre synes, der er galt med deres bydel.
Selv med de meget lokalpatriotiske briller på er den lange, lige og gennemgående hovedgade Ørestads Boulevard dog ikke blandt de livligste i byen, og den oplagte forklaring er, at shoppingmastodonten Field's suger gadelivet ind i sig med sit nærmest endeløse udbud af centerbutikker og spisemuligheder.
Lige over for boulevardens syndebuk er det hidtil største – i både omfang og ambitioner – bud på at hive folk ud af Field's igen imidlertid nået et par etager over jorden, og i første halvdel af 2021 vil det være klar til at stå sin prøve.
Hub One på Kay Fiskers Plads bliver en såkaldt flerbrugerejendom, altså et kontorhus med forskellige lejere, der deles om fælles funktioner som receptionen og kantinen. Men Hub One har som erklæret mål at sætte nye standarder for konceptet og være et decideret campus for virksomhederne, hvor medarbejderne kan benytte sig af en lang række services og faciliteter, der gør arbejdspladsen til meget mere end bare det sted, man arbejder:
Om morgenen kan kjolen afleveres til rens og jernhesten til smøring. Frokostmødet kan tages i kaffebaren, og efter arbejde har frisøren eller massøren måske en ledig tid, inden det går hjemad med take-away og en pakke fra pakkeshoppen i cykelkurven. Hvis man da ikke bliver hængene lidt på caféen og ender med at komme til at bestille vinmenuen.
Hub One's forskellige butikker og serveringssteder indrettes i den høje og åbne stueetage med mulighed for udendørs knopskydninger og markedsplads mod Ørestads Boulevard og langs siderne af bygningen. I gadeplan tilbyder det kommende kontor-campus sig dermed som mødested for også det omkringliggende kvarter med oplagt potentiale for at smitte af på bylivet omkring metrostationen i Ørestad City.
Hilser på naboen
Bygningen er så stor, at den kommer til at udgøre det meste af adressen Kay Fiskers Plads. Den fylder hele byggefeltet ud som genbo til Field's og har facader mod alle fire tilstødende gader med 10.000 kvadratmeter afsat til det levende stueplan.
Oppe på etagerne kan såvel start-ups som mindre, mellem og store virksomheder flytte ind i fleksible kontormiljøer og arbejdsrum med tilhørende mødelokaler i alle tænkelige størrelser fra uformelle lounges til auditorier. I alt bliver Hub One på 50.000 etagemeter plus parkeringskælder – det er dobbelt så meget som en anden ny lokal mixed use-gigant, Himmelbyen i Ørestad Syd.
Campus-kontorhuset er formgivet af Vilhelm Lauritzen Arkitekter sammen med Rambøll og 1:1 landskab.
Det når op til 8. sal mod metrohøjbanen, mens det på nordsiden trapper ned i underopdelte byhuse, der går i samspil med formsproget hos naboen Ørestad Skole. Det samme gør beklædningens lyse teglsten, der suppleres med gylden aluminiumsplader i tilbagetrukne, inddækkede partier.
Norske pensionsmilliarder
Bag byggeriet til anslået 1 mia. kroner står Norges største pensionskasse KLP, der investerer på vegne af landets kommunalt ansatte.
Det danske datterselskab KLP Ejendomme kalder selv Hub One for "Skandinaviens mest ambitiøse kontorejendom" og står i forvejen bag to ældre af slagsen ved siden af hinanden lige rundt om hjørnet på Arne Jacobsens Allé.
De blev opført i 2003 og 2008 men er nu rebrandet som Hub Two og Hub Three under det fælles navn Hubnordic, der, når Hub One åbner på Kay Fiskers Plads, samlet vil udgøre over 110.000 etagemeter i Ørestad City.
Få adgang som medlem eller abonnent
Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.
Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.
Allerede medlem? Log ind her!