pixel

Her er sort det nye latte

På Kent Kaffelaboratorium eksperimenteres med den kulsorte kaffes smagsnuancer.

kbh magasin

Fakta

Kent Kaffelaboratorium

Nørre Farimagsgade 70, Kbh K

Åbningstider:
Mandag 07.30 - 18.00
Tirsdag-fredag 07.00 - 21.00
Lørdag 10.00 - 21.00
Søndag 10.00 - 17.00

Når man træder ind på kaffebaren er det næsten som at komme tilbage til folkeskolens fysiklokale.

Små sterile maskiner, hvis funktion ikke umiddelbart er til at regne ud, drypper langsomt væsker gennem kolber, rør og slanger. Et pludseligt farveskift i væskerne, en kraftig røgudvikling eller en mindre eksplosion ville egentligt ikke komme som en overraskelse i den laboratorielignende opstilling bag disken på Nørre Farimagsgade 70.

beskaaret_tavle.jpg

Men heldigvis behøver du ikke bekymre dig om syreuheld eller dårlige fysikkarakterer på Kent Kaffelaboratorium, Københavns mest gennemførte gourmetkaffebrygger.

Faktisk skal du bare læne dig tilbage, nyde duften og tage med kaffenørderne på opdagelse i den sorte bønnedrik.

Uden mælk, tak Indretningen af den 200 kvadratmeter store kælderkaffebar er lys og enkel, og atmosfæren er meget typisk kaffebar’sk. Men særligt på et punkt skiller den sig voldsomt ud fra byens øvrige kaffebarer: På Kent Kaffelaboratorium er café latte mokkafamiliens sorte får.

Det er nemlig smagen af den sorte kaffe, der er i centrum – en smag som mange københavnere går glip af, når de drukner kaffeslurken i varm mælk og skum.

beskaaret_indretning.jpg

Dermed ikke sagt at mælk er bandlyst – laboratoriet har skam en espressomaskine og masser af Naturmælk. Men det store skrummel af en kaffemaskine har fået en skammekrog i køkkenhjørnet, og har dermed gjort plads til mere avancerede og elegante modeller.

For eksempel vakuumbryggeren Syphon, som varmes op af en bunsenbrænder-lignende gasflamme, og Trifecta, et lille maskineri som bruger lufttryk til at presse smagen ud af bønnerne – en kop ad gangen.

Som sandsynligvis den eneste kaffebar i København har Kents Kaffelaboratorium ogsåen vaskeægte koldbrygger. Det tager 45 minutter for kaffen at løbe igennem, men til gengæld bliver bryggen uden den syrlige bismag, som ofte opstår, når varm kaffe bliver kold.

beskaaret_bardisk.jpg

Lærerig ventetid Hvis du bare vil have en helt almindelig kop kaffe, kan du blive nødt til at vente lidt. Almindelig kaffe brygges nemlig på V60 en-kops filterbryggere: En plastik-filterholder som sættes oven på kaffekoppen, så kaffen brygges direkte ned i koppen.

Ventetiden er dog ikke spildtid. Mens du står i kø til dit kaffefix, får du bryggetip med på vejen af de erfarne baristaer, som hellere end gerne deler ud af deres smittende kaffeentusiasme.

kaffehylder_copy.jpg

Brew here or to go? Og får du rigtig meget blod på tanden kan Kent blive starten på dit eget lille hjemmelaboratorium. Syphon, Chemex og V60 kan alle købes i caféens lille biks sammen med et stort udvalg af hjemmeristede kaffebønner og diverse bryggetilbehør.

Desuden holder caféen kaffesmagningsarrangementer, så du kan dele din nystiftede interesse med ligesindede og møde andre glohede sortkaffe-entusiaster.

beskaaret_hylde.jpg

Mest læste

relaterede
artikler

Der var engang i København hvor en kaffebar var bodegaens formiddagsfriske fætter og serverede timegammel kolbetjære med industrisukker og langtidsfløde som eneste tilvalg. Men kort før årtusindeskiftet blev Den Store Københavnske Kafferevolution indledt af gourmet-kaffehuset Amokka, og i dag er det umuligt at bestille en balje negersved i byen uden at forholde sig til direct trade, vanillesirup og mælkeskumsmønstre. København myldrer med mesterkaffebryggere, og fra hvert tredje gadehjørne frister små...
Guide: Du har set dem rulle København rundt med ladcykel, trækvogn eller tuktuk. Men hvem er de, og hvad sælger de?

relaterede
visioner

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling