Får lidt mindre byggeri lov at afløse Café Fuglereden?
Skal NV-værtshus rives ned og erstattes af nye ungdomsboliger? Næste kapitel om Café Fugleredens fremtid bliver skrevet i næste uge.
Sagaen om nedrivningen af Café Fuglereden på Frederikssundsvej 70 — og de nye ungdomsboliger, der efter planen skal erstatte værtshuset — fortsætter.
Først så det ud til, at det gamle værtshus i Nordvest måske ville blive bevaret, da et enigt Teknik- og Miljøudvalg på Københavns Rådhus valgte at stemme imod en nedrivning — blandt andet ved at nedlægge en såkaldt paragraf 14-forbud, som kan sætte et projekt i bero i op til et år.
Dén beslutning valgte ejeren af ejendommen at klage over til det statslige Planklagenævnet. Nævnet valgte derefter at underkende lokalpolitikernes forbud mod nedrivningen af værtshuset — til glæde for ejeren og rædsel for de lokale støtter af værtshuset.
I stedet for Fuglereden skulle der opføres ungdomsboliger på grunden.
I efteråret år godkendte lokalpolitikerne i Teknik- og Miljøudvalget så en nedrivning — men gav samtidig afslag på en byggetilladelse til de nye ungdomsboliger på grund af to indsigelser til det konkrete projektforslag.
Designet af de nye ungdomsboliger ud mod Provstevej havde for lidt variation, mente man. Planen for byggeriet var da at opføre det i beton med en rødteglsbeklædt skalmur med svalegange og karnapper på facaden.
Og så skulle byggeriet reduceres i størrelse, da politikerne ikke ville give dispensation til en højere bebyggelsesprocent end den, der allerede er bestemt for området.
Afslaget fik ejeren af grunden til atter at indgive en klage til Planklagenævnet. Men denne gang afviste nævnet ejerens klage, og dermed er afslaget på byggetilladelsen fortsat gældende.
Nu kunne man tro, at ejeren var mør og klar til at opgive kampen om retten til Fugleredens fremtid. Men nej.
Ejeren er vendt tilbage med et tilrettet projektforslag — igen tegnet af Trine Schneider Arkitekter — og det er blevet reduceret markant i højde og drøjde. Ikke blot i forhold til det oprindelige udgangspunkt, men nu fremtræder byggeriet også ganske småt set i forhold til naboejendommene på Frederikssundsvej og Provstevej.
Forvaltning anbefaler et nyt afslag
Mandag den 25. april skal det nu tilrettede projektforslag behandles af lokalpolitikerne i Teknik- og Miljøudvalget.
Og her vil der sandsynligvis blive tilføjet et nyt, dramatisk kapitel til sagaen.
Embedsmændene fra Teknik- og Miljøforvaltningen har anbefalet, at politikerne giver afslag til det nye, tilrettede forslag. Ifølge forvaltningen overholder det nye projektforslag nemlig ikke to bestemmelser.
Den første kræver, at en bebyggelse på hjørnet mellem Frederikssundsvej og Provstevej skal udføres med en hjørneafskæring. Det gør projektforslaget ikke. Og en anden bestemmelse om den mindste boligstørrelse for lokalområdet — hvor ingen boliger må være under 50 m2 — overholdes fortsat heller ikke.
Størrelserne på de nu 29 ungdomsboliger varierer i det nye forslag, men går helt ned til 17 m2 for de mindste boliger. Den samlede bebyggelse udgør et samlet etageareal på 1.250 m2.
Fordeles etagearealet ligeligt på samtlige 29 boliger, vil det — ifølge forvaltningen — give boligerne et gennemsnitligt etageareal på cirka 43 m2, og det er for småt til at overholde lokalplanen for stedet.
Det er nu op til Teknik- og Miljøudvalgets medlemmer at beslutte, om de vil følge forvaltningens anbefaling om at give ungdomsboligerne endnu et afslag.
Vælger de dét, vil den eksisterende ejendom — og Café Fuglereden — bestå indtil videre.
En etage mindre
I det aktuelle projektforslag for ungdomsboligerne er antallet reduceret fra 40 til nu 29. Samtidig er etagehøjden reduceret — fra fem til nu fire etager — og med en facade, der er opdelt med altaner, karnapper og espalier.
Langs Provstevej vil der være tre boligetager, og på toppen være adgang til en tagterrasse, der i planmæssig forstand betragtes som en fjerde etage. Mod Frederikssundsvej går byggeriet op i fire etager. Bebyggelsesprocenten er 144 og overholder dermed lokalplanens bestemmelser om en maksimal bebyggelsesprocent på 150 procent.
—
Opdatering
Sagen blev trukket før mødet den 25. april og blev således ikke behandlet. Magasinet KBH følger udviklingen.
Få adgang som medlem eller abonnent
Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.
Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.
Allerede medlem? Log ind her!