Designmuseum udvider med nyt byrum i baghaven
Designmuseet på Bredgade forbereder sig på mere udstillingsplads og kreative læringsrum i Grønnegården, mens udendørs teater må rykke ud.
Med mere end 300.000 besøgende året før Corona-nedlukningen, har Designmuseum Danmark vist sit værd som ét af hovedstadens fem mest besøgte museer.
Og den internationale interesse for dansk møbel- og industrielt design ser ikke ud til at aftage lige foreløbigt.
Hvad angår museets eget design har det dog knebet lidt med pladsen i museets fredede 1700-tals lokaler på Bredgade.
Med en hjælpende hånd fra arkitekterne hos Cobe gennemgik muséet derfor for to år siden en mindre ombygning og omrokering af café, butik og billetsalg — samt indretning et helt nyt udstillingsareal på museets forplads.
Nu er turen kommet til baggården, hvor den gamle have 'Grønnegården' i fremtiden skal være et nyt byrum med udeservering, udstilling og læring.
Her skal kunstneriske installationer og workshop-områder give både almindeligt designinteresserede og -studerende mulighed for at prøve kræfter med forskellige designprocesser. Bortset fra blot at nyde det grønne i haven, selvfølgelig.
Byens skoler og andre institutioner vil også få mulighed for at afholde læringsforløb her.
Farvel til teater
Behovet for flere undervisningsfaciliteter er ifølge muséet især blevet aktualiseret at, at faget 'håndværk og design' i 2017 erstattede sløjd og hjemmekundskab i folkeskolerne.
Samtidig vil de nye haveudstillinger skulle rokerere lidt rundt på gæstefordelingen, så den passer bedre ind i en post-pandemisk turist-era, hvor det er velset af holde afstand.
Og hvis udstillingerne indenfor kan brede sig ud i det store gårdrum, vil det skabe nogle nye muligheder for museet for at skabe oplevelser for de besøgende.
Hvordan den gamle have præcis skal ny-indrettes er endnu på tegnebrættet. Ifølge muséet skal de næste par år bruges på at udvikle det nye koncept for haven i samarbejde med dets gæster.
Sikkert er det dog, at museets udvidelse betyder et farvel til Grønnegårds Teatrets åbne scene, som de sidste 40 år har holdt til i — og delt den gamle gård med — designmuséet, men som nu må ud og lede efter en ny stor gårdhave til udendørs forestillinger.
Og der er store ambitioner om at gøre den frigivne plads til et særligt, indre byrum for alle i København.
Designmuseum Danmark fortæller, at man er sikker på, at man kan skabe nogle "ret fantastiske muligheder for museets gæster og byens borgere."
Muséet lukket
På grund af corona-situationen lukkede Designmuseum Danmark i sommeren 2020 og har valgt at holde lukket helt frem til næste sommer.
Perioden benytter man til at gennemføre et større arbejde med at renovere og fremtidssikre det indre af muséet.
Arbejdet forventes færdigt til juni næste år, hvor hele museet langt om længe igen kan formidle flere hundrede års dansk og udenlandsk designhistorie med alt fra japansk kunsthåndværk til B&O radioer.
Inddragelsen og den nye indretning af gårdrummet vil udgøre afslutningen på det store arbejde, og vil altså ske over de kommende par år.
Få adgang som medlem eller abonnent
Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.
Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.
Allerede medlem? Log ind her!