pixel

Udsigts­restaurant på toppen af Carlsberg-slottet

En af Carlsbergs mest ikoniske bygninger genbruges som bydelens første hotel med bydelens første restaurant på taget.

hotel ottilia tagterrasse

Der skal bestilles med italienske gloser og tilsat en 360 graders udsigt fra Valby Bakke ud over hele København, når Carlsberg Byen får sin første egentlige restaurant efter nytår.

Den åbner på toppen af den genudviklede bryggeribydels første hotel i de transformerede, tidligere øllagerbygninger Maltmagasinet og Lagerkælder 3 – sidstnævnte med kælenavnet Slottet på grund af de fornemme gyldne skjolde på facaden.

Opkaldt efter Ottilia Jacobsen, brygger Carl Jacobsens kone, forventes Hotel Ottilia at byde indenfor fra januar på det industrihistoriske hjørne af Pasteursvej og Ny Carlsberg Vej, få skridt fra Elefantporten. 

Drevet af den københavnske hotelkæde Brøchner Hotels, der nu har løftet sløret for, at tagrestauranten skal hedde Tramonto og bliver en søster til La Rocca fra Nansensgade-kvarteret.

Dermed kan hotelgæsterne, ølbyens faste beboere og alle andre københavnere forvente autentiske italienske retter lavet fra bunden i åbent køkken i udsigtsrestauranten, der får plads til op til 300 spisende inde og ude på tagterrassen.

Bredt prisniveau

Hotel Ottilia bliver klassificeret i den dyrere ende som et 4+-stjernet hotel, men Tramonto, der betyder solnedgang på italiensk, præsenteres ind til videre som et spisested med "spændende mad til fair priser, som henvender sig bredt" – hvor man både kan nyde udsigten hele aftenen, komme hurtigt forbi eller bare tage en pizza med hjem.

Med 155 værelser samt møde- og konferencefaciliteter til 200 personer bliver Carlsberg-hotellet det hidtil største i rækken af Brøchner's såkaldte boutique-hoteller i byen med fokus på design og personlighed.

Kæden åbnede denne sommer også hotel i et andet stykke ikonisk industriarv, Herman K i den gamle transformerstation på Bremerholm, og driver desuden Hotel SP34 ved Jarmers Plads, Hotel Danmark på Vester Voldgade, Hotel Astoria ved Hovedbanegården og Hotel Avenue på Åboulevard.

Fotoserie: Kig med ind på Carlsberg-slottet før ombygningen

Kort
Hotel Ottilia

En guldskive for hver øltank

Udefra er især Lagerkælder 3 en af Carlsberg Byens industrihistoriske perler. Bygningen er fra 1969 og har på trods af navnet fem lyse og åbne etager over jorden, der blev brugt til lagring af øl i store horisontale tanke. På facaden ud mod Pasteursvej symboliserede de karakteristiske guldskiver hver deres bagvedliggende tank.

Arkitekten bag guldskiverne, der alle bevares, er Sven Eske Kristensen. Han tegnede også De hængende Haver, et andet af Carlsbergs nyere arkitektoniske landmærker, der ligeledes er bevaret og bygget sammen med Stationsområdet ved 100 meter høje Bohrs Tårn. I København har Sven Eske Kristensen også sat sit præg med blandt andet det modernistiske mønster-boligbyggeri Dronningegården i Dronningens Tværgade.

Det mere klassiske pakhus Maltmagasinet langs Ny Carlsberg Vej er fra 1881 og dermed del af det oprindelige Ny Carlsberg fra arkitekt Vilhelm Dahlerups hånd. Dahlerup er en af Københavns helt store bybyggere gennem tiderne med arvestykker som Det Kongelige Teater, Statens Museum for Kunst og Søpavillonen på CV'et.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling