Stort byggeri ved Nørrebro Station nærmer sig afslutning
36 nye etageboliger kan snart slå dørene op i Nordvest og give lidt ekstra variation langs den i forvejen ret varierede Lygten.
Der er stadig godt gang i byggerierne omkring Nørrebro Station, som de senere år har budt på både højhuset Nordbro, ny metrostation og Kampsportens Hus.
Det gælder også området mellem Drejervej og Lygten — på en grund, der længe havde levet lidt af en klondyke-tilværelse med parkeringsplads, en VVS-grossist og et autoværksted.
Her har et nyt bolig- og hotelbyggeri været under opførelse i et par år. Og nu er boligdelen af projektet — som udvikleren Numa Group står bag — ved at være klar.
Er klar dette forår
Boligbyggeriet, som ligger over for Nørrebro Bycenter, er tegnet af arkitekterne hos Holscher Nordberg og har individuelt indrettede lejligheder, store altaner og en tagterrasse.
Husene når op i fire til seks etager og er opført som tre seperate bygninger med en lille, grøn baggård i midten. Mod gaden har stueetagerne plads til butikslejemål og store vinduespartier for at undgå aflukkede "ansigter" mod byen.
Da vi første gang besøgte projektet for snart fire år siden, stod Vilhelm Lauritzens tegnestue bag de nye boliger.
Men siden overtog arkitekterne hos Holscher Norberg altså tegnebrættet med en del ændringer til følge.
I deres version blev bebyggelsen udstyret med "overskårede saddeltage", som vi har set flere eksempler på de senere år — blandt andet på Papirøen, og som gerne skulle give lidt variation her i kvarteret, der ellers er præget af flade tage.
Hele ejendommen ventes at byde de første beboere velkomne dette forår.
Det er det tyske selskab Numa Group, der står bag projektet, og de varetager i dag mere end 5.850 'designlejligheder' i byer som München, Rom, Milano, Madrid, Barcelona og Wien. Og altså snart også i København, som i første omgang lægger jord til de 36 nye lejligheder her langs Lygten.
Mobile mennesker — f.eks. med korte projektansættelser — er målgruppen, og Numas erklærede målsætning er at kombinere fordelene ved traditionelle hoteller med mere fleksible lejemål som Airbnb. Det er lejligheder til "folk på farten", siger Numa.
Med 190 meter i fugleflugt til metroen er denne del af Nordvest pludselig blevet en mere integreret del af byen, hvorfra man nemt kan komme på arbejde andre steder i byen.
Også ny nabo
De 65 nye lejligheder er opført på en større grund, hvor yderligere to projekter er undervejs.
Lige bagved vil nye hotellejligheder blive opført i tre separate bygninger på tre til syv etagers højde.
Hotellejligheder er lejligheder drevet som hotel og underlagt de samme lovkrav. Derfor er de klassificeret som "serviceerhverv", og må ikke bruges som helårsboliger. Til gengæld får de plads til turister og andre logerende, og kan give hotelspredningen i hovedstaden et tiltrængt nøk mod nordvest.
Endelig er der også blevet plads til yderligere et boligbyggeri — på mellem tre og seks etager — med en stor boligblok mod Drejervej samt et mindre hus i baggården.
Alle tre dele af projektet opføres med tegl i forskellige udtryk, der skal forsøge at flette sig ind i områdets ret brogede blanding af gammel industri, ældre etageejendomme og nye boliger som Emaljehaven rundt om hjørnet på Rentemestervej.
Midt på grunden — klemt inde mellem de nye byggerier — vil to gamle huse fra 1880 og 1900 overleve alle forandringerne, da de begge er klassificeret som bevaringsværdig kulturarv.
Få adgang som medlem eller abonnent
Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.
Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.
Allerede medlem? Log ind her!
kommentarer