pixel

DBU og Københavns Kommune vil ombygge Parken

Plads til flere tilskuere og nye faciliteter er nødvendige for at kunne tiltrække store arrangementer i fremtiden.

Parken Stadion København

Danmarks nationalstadion — Telia Parken — bør moderniseres. Sådan lyder visionen fra DBU’s bestyrelse, der sammen med Københavns Kommune og ejeren af stadionet, Parken Sport & Entertainment, er gået i gang med at undersøge mulighederne for at modernisere Parkens rammer og faciliteter.

DBU gav første gang udtryk for sine stadionønsker sidste efterår, og siden har organisationen — ud over dialogen med ejer og kommune — fået foretaget en analyse af, hvilke muligheder der egner sig bedst for dansk fodbolds fremtid.

Det er på den baggrund, at DBU’s bestyrelse har besluttet at ville tilbyde at gå ind som en aktiv part i en mulig modernisering af Telia Parken, forklarer formand i DBU, Jesper Møller:

»Vi har allerede en fin dialog med Københavns Kommune og Parken Sport & Entertainment og kan med bestyrelses beslutning nu blive mere konkrete i forhold til at undersøge mulighederne for en modernisering samt mulig udvidelse af Telia Parken, potentielt med plads til 50.000 tilskuere.« 

Parken har i dag 38.000 siddepladser, så der vil altså være tale om en udvidelse på mere end 30% i forhold til i dag. Ønsket om at ekspandere kommer især fordi, DBU ønsker at kunne byde ind på store arrangementer som f.eks. EM- og VM-værtskab for kvinder i 2025 og 2027.

Overborgmester Frank Jensen (S) støtter op om planerne om at fremtidssikre og udvikle Parken:

»Parken er hele Danmarks nationalstadion. Med en central placering i København og betjening af to metrostationer har vi en helt unik ramme for fodbolden i hovedstaden. Og jeg ved, at alle danskere og københavnere, store som små, har unikke fodboldminder fra Parken. Derfor er jeg rigtig glad for, at vi nu skal se på mulighederne for skabe endnu bedre og større rammer for danske fodboldoplevelser på Østerbro. Det kan også være med til at sikre, at København får flere store sportsbegivenheder som EM 2021 i fremtiden,« siger Frank Jensen.

Arkitektonisk gadekryds

Parken kom oprindeligt til verden i 1911 og bar navnet Københavns Idrætspark frem til 1992, hvor en større modernisering, med arkitekten Gert Andersson ved det kreative ror, stod færdig.

Siden da er flere ombygninger kommet til, og fra en kapacitet på over 50.000 i 1970'erne er der i dag altså plads til lige godt 38.000 i Parken — ikke mindst fordi ståpladser er blevet byttet ud med siddepladser, men også fordi hjørnetribuner blev afløst af kontortårne i forbindelse med den store ombygning i 90'erne.  

Læser man anmeldelser på internettet, får Parkens ydre ikke mange stjerner for sit arkitektoniske udtryk eller sin nuværende stand. Stadionet er slidt, forældet, grimt og har mangel på faciliteter og dårlig akustik til koncerter, lyder et udpluk.

Om den — måske — kommende modernisering vil resultere i en større arkitektonisk manøvre, vides endnu ikke. DBU vil i første omgang blot analysere mulighederne.

Da Parken Sport & Entertainment ejer stadion, vil selskabet have den endelige beslutningskompetence, men med en finansiering der potentielt vil omfatte bidrag fra DBU og Københavns Kommune, kan man forestille sig velvillighed fra FC Københavns ejer.  

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

læservision
Valby
Klubber og foreninger i Valby Idrætspark har en ambitiøs vision om at lave området til en hel idrætsby.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling