Boblen består på Peter Bangs Vej
KB-Hallen skal genfødes som en moderne arena, der samtidig ligner og hylder sin legendariske forgænger.
Efter ildebranden i 2011 stod ikoniske KB-Hallen ikke til at redde – men den nye hal bliver også en boble, som hilsen til originalen.
Projekt Ny K.B. Hal skal være en topmoderne multiarena med plads til godt 5.000 tilskuere på fleksible tribuner omkring et halvgulv på 44x36 meter. Det svarer til to tennisbaner og er større end den gamle hal, der var lige lidt for lille til eksempelvis officielle håndbold-kampe.
Ny K.B. Hal
Peter Bangs Vej 147, Frederiksberg
En ny multiarena til sport og events med plads til 5.000 tilskuere.
Skal erstatte den oprindelige KB-hallen, der brændte i 2011.
Formgives af Christensen & Co. Arkitekter for Kjøbenhavns Boldklub.
Kan åbne i udgangen af 2017.
For mange københavnere vil det ydre dog være endnu vigtigere, og det ligger altså fast, at KB-Hallens karakteristiske bygningsprofil skal genfødes på Kjøbenhavns Boldklubs anlæg på det ydre Frederiksberg, hvor F.C. København også har sine træningsbaner.
Moderklubben KB har valgt Christensen & Co. Arkitekter til at stå for den arkitektoniske fortolkning, der både peger fremad og er forankret i historien på Peter Bangs Vej. Christensen & Co. har erfaring fra en række sportshaller og idrætsparker rundt om i landet, som blandt andet Hal C ved Holmen.
Buen, gavlen og skiven
Den ny K.B. hal er formgivet efter tre grundprincipper: Buen, gavlen og skiven. Buen er det store samlende tag, som genskaber det ikoniske udseende og giver sammenhæng med de bagvedliggende haller. Gavlen er den nye endegalv ud mod Peter Bangs Vej, der i modsætning til den gamle skal være i glas med kig til hallens indre liv, der kan spejle sig i nærmiljøet.
Skiven er den største forskel på fortid og fremtid. Et mønstret halvtag, der stikker ud hele vejen rundt om bygningen. Under skiven skal hallens sider indrettes til en aktiv kantzone, hvor lyssætning og beklædning indbyder dagligdagens brugere til at hænge ud og skabe liv.
Det hele udformet med øje for anlæggets tilbageværende historiske bygningsdele fra 1930'erne, som Pejsesalen og Qvisten, der samtidig renoveres.
Også indenfor skal den nye hal mindes sin forgænger og fortsætte K.B.'s tradition for kunstnerisk udsmykning. Forvent blålige farver, gyldne detaljer og en blanding af træ og rå beton.
Legendarisk arv
KB-Hallen version 2 er i store træk stadig blot en skitse – forarbejderne til Frederiksberg Kommunes nødvendige nye lokalplan for K.B.'s anlæg. Det forventes, at lokalplansforslaget kommer i offentlig høring i de første måneder af 2016, og hvis alt derefter går efter tidsplanen, vil den ny KB hal kunne åbne ved udgangen af 2017.
Den oprindelige lyseblå cement-boble blev fredet få måneder før den brændte i september 2011, men siden affredet og revet ned, da den ikke kunne restaureres, men kun genopføres som en meget dyr kopi.
KB-Hallen åbnede i 1938 og var tegnet af Hans Hansen, også kendt for Tivolis Koncertsal. Han fik hjælp til indretningen af blandt andre Poul Henningsen.
Ikke mindst som koncertsted fik KB-Hallen legendarisk betydning for generationer af københavnerne med skelsættende nedslag i byens jazz-, rock- og rap-historie.