Nyt byggeri i Ørestad blander ejerbolig med bofællesskab
'Grønne Eng' tilbyder en blanding af ejer- og andelsboliger — og fællesspisning og dele-Tesla.
'Grønne Eng' er det forårsklingende navn på en kommende boligkarré, der sender hilsener til det fredede naturområde Kalvebod Fælled, som den kommer til at grænse op til.
Og selskabet EcoVillage er nu så langt med deres planer for det nye bofællesskab i Ørestad Syd, at man har sat projektets i alt 75 boliger til salg.
De kommende beboere i det blandede rækkehus- og etagebyggeri vil få adresse på Else Alfeltsvej og have mindre end 500 meter ned ad gaden til metroendestation Vestamager.
Dermed bliver det bæredygtige bofælleskab en del af det såkaldte 'rækkehuskvarter' i Ørestad Syd, hvor man i dag finder flere karréer der blander etagebygeri ud til de store gader med lavere rækkehuse ned langs sidegaderne.
I karrérne er der også arbejdet med at skabe variation i byggeriet ud til gaden, og her kommer den nye karré blandt andet til at bidrage med grønne tagterrasser og en højdevariation fra to til seks etager.
Mest kommer Grønne Eng dog nok til at skille sig ud gennem sin organisation som et slags bofælleskab parret med med ejer- og andelsboliger.
Multifunktionelt fælleshus
Byggeriet indeholder boliger fra 79 til 159 m2, og man kan veksle 1,2 millioner kroner til en mindre andelsbolig — og op til 5,4 mio. kr. for et rækkehus i tre etager.
Men uanset hvilken form og størrelse man vælger, vil man have adgang til de mange fællesfaciliteter, som ikke er et helt normalt syn i Københavns mange nybyggede karréer.
Bofælleskabet Grønne Eng får ikke mindst et multifunktionelt fælleshus på næsten 1.000 m2, hvor der er planer om køkken, spisesal, motions- og arbejdsrum.
Karéens boliger får adgang til drivhus og tagterrasse — og beboerne kan også møde hinanden i den fælles gård.
Planerne lyder også på fællesspisning to gange om ugen og egen delebilordning med Teslas Model 3 til fælles afbenyttelse.
Ligesom i EcoVillages øvrige projekter i Københavns- og Roskildeområdet, bliver der også fokus på bæredygtighed i byggeriet.
Det nye byggeri vil have solceller på taget, fællesvaskeri med genanvendt regnvand, og selve byggeriet vil blive 'DGNB Guld' certificeret — den næsthøjeste udmærkelse i det efterhånden udbredte system for vurdering af klimabelastningen i nybyggerier.
De endelige planer for fællesfaciliteterne bestemmes af de kommende beboere, der køber sig ind i den nye bebyggelse frem mod indflytningen, der er berammet til februar 2023.
EcoVillage oplyser til Magasinet KBH, at der allerede er underskrevet købsaftaler for knap halvdelen af boligerne. Derudover er en del af boligerne reserveret.
Man forventer første spadestik til efteråret 2021. Byggeriet er tegnet af arkitekterne hos Vandkunsten.
Få adgang som medlem eller abonnent
Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.
Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.
Allerede medlem? Log ind her!