pixel

Operaparken nærmer sig åbning

Hundreder af træer, tusinder af planter — der er nu kun få måneder til åbningen af byens nye park ved vandet.

operaparken

Der er nu kun få måneder til, at København får sin næste, nye park.

Går alt efter planen — og det gør det indtil videre — vil man allerede til sommer kunne pakke sine grønlandsrejer og Sauvignon Blanc ud under ét af de 600 nye træer, der vil blive plantet lige ved Københavns Inderhavn.

Senest er der kommet grønt tag på både det store, centrale væksthus og den såkaldte 'landskabsbro', der forbinder den nye park med den bygning, som har givet den sit navn: Operaen.

Tagene er ikke blevet beklædt med tegl eller pap, men med græs og stenurt — en 5-10 cm høj plante der både er hårdfør og skaber et tæppelignende underlag af grønt. De såkaldte 'sedumtage' kan både holde på regnvand og tiltrække insekter og fugle, så de bidrager gerne med både flora og fauna til nye bygninger.

Tidligere i januar fik man plantet ikke mindre end 5.000 stauder i den såkaldte 'Engelske Have'.

Skulle man være i tvivl, er 'stauder' en betegnelse for urteagtige planter, der springer ud om foråret, men visner om efteråret. De underjordiske dele overlever dog vinteren, og derfor springer de igen ud, når kulde og kummerlige kastevinde slipper taget i byen.       

Man har nu også fået plantet mere end 100 af de mange nye træer, som fremover vil pryde udsigten fra Ofelia Plads, som ligger lige ovre på den anden side af vandet.

En halv Ørstedspark

Da vi sidst besøgte arbejdet for et års tid siden, havde man i mere end et år været i gang med at anlægge den P-kælder til Operaen, som ligger nedenunder den nye park.

Den er man for længst blevet færdig med, og dermed kan man på nylige oversigtsbilleder få en bedre fornemmelse af, hvor stor den nye park bliver.

De godt 21.000 m2 kan ikke helt måle sig med Kongens Haves cirka 120.0o0, men arealmæssigt er vi oppe i en halv Ørstedspark, hvis man ser bort fra Ørestedparkens centrale sø.

På den relativt beherskede plads har man skabt rum til seks forskellige områder med hver sit tema: Den engelske have, hvid nordisk skov, rød nordamerikansk skov, egeskoven, Kirsebærlunden — og så det tropiske væksthus i midten.

Om man kan skabe en sammenhæng ud af seks forskellige naturtyper på et område på størrelse med Israels Plads, kan man altså selv bedømme til sommer. 

Operaparken anlægges af Operaparkfonden, der er finansieret af A.P. Møller Fonden.

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

kommentarer

Vibeke Lund
Glæder mig allerede ☀️

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling