Gedigen kvalitet på toppen af Mineralvandsfabrikken
Indretningen af 20 lejligheder i fredet fabriksbygning i Carlsbergbyen er i fuld gang. Boligerne bliver områdets eneste mulighed for at bo i en af bryggeriets gamle industribygninger.
Der er lejligheder nok at vælge mellem, hvis du vil bo i Carlsbergbyen — og der kommer endnu flere i de kommende år. Men hvis din drøm er en bolig i en af det historiske industriområdes gamle fredede bygninger, er udvalget pludselig meget mindre.
Faktisk vil der kun blive indrettet boliger i én af de gamle industribygninger, nemlig Mineralvandsfabrikken fra 1927. Til gengæld bliver de 20 lejligheder på toppen af arkitekten Carl Harilds nyklassicistiske fabriksbygning i luksusklassen.
Det er den kendte arkitekt Dorte Mandrup, som står bag forvandlingen af den seks etager høje bygnings indre fra fabriks- og lagerhal til fire etager med butikslokaler, erhvervslejemål og to med lejligheder. Arbejdet er i fuld gang, og selv om det kan være svært at se lige nu, hvor bygningen er pakket ind i stilladser, dækket af med krydsfinerplader og indhyllet i byggestøv, så foregår restaureringen med nænsom hånd og respekt for bygningens historie.
De oprindelige søjler og bjælker er således bevaret hele vejen op gennem bygningen, og der er lagt vægt på gedigne og ærlige materialer i indretningen.
I de 20 lejligheder giver det sig blandt andet udslag i betongulve og egetræspaneler samt køkkener i stål og marmor.
Atriumgård og egen altan
Dorte Mandrup har i arbejdet med restaureringen blandt andet ladet sig inspirere af den franske arkitekt Pierre Chareau, der med sit tidlige modernistiske byggeri Maison de Verre (bogstavelig talt “Glashuset”) i Paris blandt andet lagde vægt på ærlige materialer og sammenstilling af det industrielle og det mere traditionelt hjemlige i indretningen.
Boligerne bliver indrettet i Mineralvandsfabrikkens karakteristiske overbygning af mørkt træ. Der bliver adgang til de enkelte lejligheder fra en fælles, indre atriumgård, og alle lejlighederne bliver i to plan og får egen altan — flere af dem med udsigt over parken J.C Jacobsens Have, der tidligere var bryggerens private have. Fra lejlighederne på bygningens modsatte side vil der være udsigt til arkitekten Carl Harilds øvrige byggerier for Carlsberg, Kedelhallen og Maskincentralen fra henholdsvis 1928 og 1929.
Boligerne på toppen af Mineralvandsfabrikken kommer til at koste fra knap 5,8 millioner kroner for en toværelses på 98 m2 til knap 12 millioner for en fireværelses på 202 m2.
Dorte Mandrups tegnestue står også bag Mineralvandsfabrikkens helt nye søsterbygning, Mineralvandshuset, der bliver et rent boligbyggeri med 49 lejligheder på mellem 59 og 135 m2.
Hele mineralvandskomplekset bliver desuden nabo til det 80 meter høje Vogelius Tårn, der langsomt begyndt at skyde op over Carlsbergbyen og forventes at stå færdigt i 2022.
Lejlighederne i både Mineralvandsfabrikken og -huset skal efter planen være klar til indflytning i december i år.
Få adgang som medlem eller abonnent
Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.
Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.
Allerede medlem? Log ind her!