pixel

Hotel åbner på Kalvebod Brygges "forbandede" grund

Til marts slår Scandic Spectrum endelig dørene op på en grund, der fik lov at ligge hen, så plads ikke blev til en rigtig plads.

Scandic Spectrum, Kalvebod Brygge, aften

Snart vil den sidste ledige brik i det kritiserede puslespil ved navn 'Kalvebod Brygge' blive lagt og kan åbne sine døre.

Med 632 værelser bliver det nye hotel et af byens største, når Scandic Spectrum efter planen slår dørene op den 1. marts næste år.

Stueetagen skal forsøge at løfte den ganske svære opgave at sprede liv i området, som er stærkt domineret af den tætte trafik langs Ringvej 2.

Ud til dén bliver der inde i hotellet plads til restauranter, bar og café.

I resten af bygningen vil besøgende få glæde af en skybar, en 25 meter lang swimmingpool og det nærmest obligatoriske fitnesscenter.

Hotellet får en transparant facade, der skal sikre sollys og havnefronts-udsigt — i hvert fald for de gæster, der ikke har værelse ud mod genbo-hotellet Copenhagen Marriott der ligger i første parket ud til havneløbet.

En stor del af taget vil blive beklædt med solceller, så i hvert fald en del af opvarmningen af poolen kan klares uden yderligere at belaste CO2-regnskabet.

Indvielsen af det nye hotel betyder også, at pladsen med byens største springvand foran Krystallen endelig bliver til en rigtig plads med 'vægge' på to sider — omend en trafikstøjet én af slagsen.

Grund med lang historie

Tegnestuen Dissing+Weitling står bag stregerne til hotellet, som arkitektonisk i høj grad er genbrug af en tidligere foreslået kontorbyning på samme sted — som igen var afløser til et andet kontorbyggeri.

I starten af halvfemserne — dengang Øresundsbro og metro stadig var fremmedord i København — var helhedstænkning indenfor byplanlægning ikke rigtig kommet på mode.

Resultatet kan i dag ses langs vandet ved Kalvebod Brygge, som siden har været udskældt for metervare-arkitektur og manglende fornemmelse for de kystnære omgivelser.

Da planlæggerne i midten af nullerne gik i gang med helhedsplanen for næste bygningsrække på den anden side af indfaldsvejen, vidste man, at arkitekturen måtte have et lille nøk opad for at undgå mere dårlig stemning.

Kvaliteten af rækken i dag må man selv bedømme, men dét blev i sidste ende til Rigsarkivet, SEB Banks kontorer, Tivoli Hotel, Nykredits Krystallen — og så var et kontordomicil ved Polititorvet kaldet Smaragden planlagt.

Sidstnævnte blev tegnet af relativt velkendte, hollandske arkitekt Erick van Egeraat, men blev til sidst droppet grundet manglende opbakning fra investorer.

Senere kom tegnestuen Dissing+Weitling på banen med et nyt design til kontordomicilet. Endnu engang viste det sig dog svært at sælge, før et norsk investeringsselsakb bed på i 2017, og hele projektet blev tryllet om til hotel, som Scandic altså nu skal drive.

Og næste forår, små fem år senere, kan historien langt om længe få sin ende, når de første hotelgæster kan nyde et glas og vandudsigten fra Kalvebod Brygges nyeste skybar.

Det bliver ikke kun på Kalvebod, at Scandic åbner nyt i København. En måned senere, den 1. april, slår hotelkæden op for yderligere et nyt hotel ved Nørreport Station.

Derudover har kæden de senere år åbnet Scandic Kødbyen i Skelbækgade i 2018, Scandic Falconer i 2019 og Scandic CPH Strandpark tidligere i år.

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling