pixel

Zinktårnet ved Strand­boulevarden klar til byens langtids­gæster

Østerbros nye højdespringer indeholder hotellejligheder.

charlottetårnet

56 meter højt og sølvskinnende har Charlottetårnet i snart et par år været en tilføjelse umulig at overse på den lokale østerbroske horisont.

Men indvendigt har det stået tomt indtil nu, hvor de sidste forberedelser er i gang frem til de første overnattende gæster ankommer 1. februar.

Det smalle zinkbeklædte højhus mellem Strandboulevarden og Nordhavn Station er nemlig et langtidsudlejningshotel med 37 hotellejligheder fordelt på sine 16 etager. Opført af Charlottehaven, der lige skråt overfor i Hjørringgade allerede driver spa, konferencelokaler og udlejningsboliger.

Med sin placering markerer Charlottetårnet ret nøjagtigt overgangen mellem Østerbro og Nordhavn, der som bydele smelter gradvist mere sammen i årene der kommer.

Ambitionerne har derfor også været store for Charlottehavens horisontale udvidelse til anslået 150 mio. kroner, der nu er nærområdets næsthøjeste hus – flankeret af den 55 meter høje 1960'er-blok Domus Portus i Østbanegade og den brune slægtning Kobbertårnet, der siden 2005 har stukket 65 meter op over Amerika Plads på den anden side af banelegemet. I hele postnummeret er Rigshospitalet højest med sine 70 meter.

Arkitektonisk har det grå zinktårn med de varierende karnapper og vinduer været lagt i hænderne på Lundgaard og Tranberg, der foruden den oprindelige del af Charlottehaven også står bag markante københavnerprojekter som Skuespilhuset, Tietgenkollegiet og Axel Towers.

Luksuriøst langtidslogi

Der er typisk kun to lejligheder på hver etage i tårnet, hvilket giver udsigt til tre sider ud over byen og havnen.

Vil man prøve den nye førsteparket til Marmormolen, Århusgadekvarteret og resten af den nye Nordhavn kan man booke sig ind som på et almindeligt hotel for et minimum af to overnatninger til en listepris der starter ved 1.850 kr/dag.

Men med sine fuldt indrettede design-lejligheder med køkken og vaskesøjle er Charlottetårnet især målrettet expats, udstationerede medarbejdere og andre med behov for et midlertidigt langtidslogi i København.

Valgmulighederne spænder fra 1v'ere på 50 m2, over familievenlige 70 m2 med to separate soveværelser, til penthouse-lejligheden på 105 m2.

Til gården og til gaden

Hoteltårnets zinkfacade består af bukkede plader i forskellige størrelser og vinkler. Og de karakteristisk mange karnapper har udover den æstetiske funktion også til formål at reducere vindturbulensen ned langs bygningskroppen.

Den slanke figur er ikke et synsbedrag, for trods højden breder Charlottetårnet sig samlet over relativt begrænsede 3.150 etagemeter. Det står på en fem etagers base med et grundareal på 260 m2, mens selve tårndelen blot måler 9 x 13 meter.

Mod Hjørringgade er bygningen således indpasset med naboerne, så den flugter med de karakteristiske Østerbro-karréer i området og først skyder til vejrs en smule tilbagetrukket fra gaden.

Både på femte og på 16. sal udnyttes tagfladerne til store fælles terrasser til fri brug for gæsterne.

Dybe rødder

Foruden at knejse over de fleste andre bygninger i byen, når Charlottetårnet også meget længere ned i undergrunden end normalt.

Det slår nemlig rødder i form af 140 meter dybe rørboringer, der med jordvarme gør hotel-højhuset selvforsynende med energi til opvarmning og nedkøling. Det meget energieffektive geotermiske anlæg understøttes af solceller på taget og naturlig ventilation med varmegenvinding til opvarmning af både lejlighederne og dets vandforbrug.

Overskudsenergien anvendes til at opvarme poolen ovre i Charlottehaven.

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling