Fundet drømmeboligen i København? 3 ting, du skal være opmærksom på ved et kommende boligkøb
Et boligkøb er en stor investering, og der ligger typisk mange overvejelser bag. Som boligjæger har du sandsynligvis allerede forestillet dig dit liv i en kommende bolig, udarbejdet en liste bestående af krav og ønsker i forbindelse med det kommende huskøb og måske endda lavet en liste med kommende møbelkøb hos Trademax.
Spørgsmålet er dog, om du også har husket at notere de rigtig vigtige ting på listen?
Hvis du ikke er grundig og omhyggelig i jagten efter drømmeboligen, kan du nemlig risikere at skulle bruge flere hundredetusinde kroner ekstra. Har du fundet drømmeboligen i København, bør du læse med her. Vi kommer med 3 ting, som du i den grad skal notere dig og være opmærksom på i forbindelse med et kommende huskøb.
1.Boligens varmekilde
Før du sætter din underskrift på en købsaftale, er der en lang række ting, du skal være opmærksom på.
Først og fremmest bør du notere dig, hvilken varmekilde huset benytter. Det kan være alt fra fjernvarme til pillefyr, varmepumpe, jordvarme og oliefyr. Sidstnævnte er ved at blive udfaset som opvarmningsform, da den bidrager negativt til klimaet. I 2030 skal de faktisk være helt udfaset, ifølge regeringens klimapolitiske mål.
Generelt er oliefyr også kendt for at være en dyrere opvarmningsform og med de svingende oliepriser, kan prisen også sagtens blive højere. Ikke desto mindre behøver du ikke undgå at købe et hus med oliefyr, da du nemt kan skifte til naturgas eller fjernvarme, når der igen kommer mere luft i budgettet.
Ligeledes findes der også selskaber såsom Lavprisolie.dk, hvor du kan købe billig fyringsolie i god kvalitet. Vil du vide mere om priser og levering af fyringsolie til oliefyr, kan du klikke her.
2.Boligens generelle tilstand
Udover at undersøge hvilken opvarmningsform et kommende hus benytter, bør du også undersøge, hvorvidt taget trænger til en udskiftning, om der er vandskjolder og løst tagmateriale, fugtproblemer på badeværelserne, på loft eller i kælder.
Dette var blot et lille udsnit af ting, som er vigtige at holde sig for øje. Du kan med fordel alliere dig med en byggesagkyndig, da det kan være svært at tjekke de førnævnte ting, hvis du ikke har viden på området.
Det koster naturligvis at få en uvildig rådgiver ind over, men det er penge, som er godt givet ud, idet en byggesagkyndig kan ende med at spare dig for mange penge senere hen.
3.Boligens energimærke og skadekarakterer
Du skal også sørge for at være opmærksom på husets energimærke og skadekarakter. Husets energimærke er lovpligtigt at oplyse, og derfor skal det altid fremgå eller være muligt at få oplyst. Energimærket indikerer, hvad huset koster i drift i forhold til varmeregningen, og strækker sig fra A til G.
Huse med energimærker inden for den første del af alfabetet er at foretrække frem for huse med energimærke E, F og G.
Skadekaraktererne findes i kategorierne IB, K0, K1, K2, K3 og UN, hvor IB står for ”Ingen bemærkninger” og K0 for ”Kosmetiske skader”.
K1 refererer derimod til mindre alvorlige skader, som ikke har den store indflydelse på funktionen af huset,
K2 refererer til alvorlige skader, hvor eventuelle funktionssvigt kan forekomme.
K3 refererer til kritiske skader, hvor funktionen med garanti vil svigte og i værste fald medføre skade på andre bygningsdele.
Kategorien UN betyder, at der er behov for yderligere undersøgelse, og det er i og for sig den værste, du kan støde på. Skadekaraktererne fremgår i en eventuel tilstandsrapport. Det er ikke lovpligtigt at udarbejde en tilstandsrapport, men ønsker du at tegne en ejerskifteforsikring, skal du have en tilstandsrapport på plads.