pixel

Havefest på kirkegården

Hegnet til Sundby Kirkegård er rykket 14 meter og udkanten af kirkegården blevet til en lang, blomstrende have.

kbh magasin

Fakta

Sundby Have

Den nye plads langs Kirkegårdsvej er indrettet til både aktiviteter og afslapning af Peter Holst Arkitektur og Landskab.

Sundby Have har et samlet areal på 2500 M², hvoraf cirka 700 M² er beplantninger og græsarealer.

Vi københavnere bliver ikke afskrækkede af lidt kirkegårdsstemning – snarere tværtimod.

Assistens Kirkegård tiltrækker på en varm sommerdag masser af solbadere og (grav)øldrikkere, og på Vestre Kirkegård bliver der jogget uendelige konditure på de grusede stier.

Nu er det Amagers tur til at hoppe med på kirkegårdsbølgen. På sin helt egen amar’kanske facon, naturligvis: Kanten af Sundby Kirkegård har fået biografområde, grusflader til petanque – og grillplads.

bede.jpg

Indbygget grill og magnolietræer Navnet på Amagers nye plads er Sundby Have, og selv om en stor del af pladsen er dækket af grus, er der stadig masser af havestemning, grønt græs at dase på og blomstrende, duftende træer.

Peter Holst Arkitektur og Landskab, som står bag den nye plads, har nemlig plantet en hulens masse magnolie- og kirsebærtræer, som blomstrer hvidt og lyserødt på hver deres tid af året.

pergola_beskaaret.jpg

I den nordligste ende af den lange have kan man fremvise film på gavlen af naboens hus, eller opføre musik og teater. Kvarterets unger kan lege balancelege på høje stubbe i den såkaldte Robinieskov, og de legesyge ældre kan snuppe et slag petanque.

I midten af haven er kommet et grillområde hvor bordene har indbyggede riste til placering af hjemmebragte engangsgriller,og langs det gennemsigtige hegn er der opsat gode gamle københavnerbænke - perfekte til en bajer i aftensolen.

gavl_beskaaret.jpg

Del af grøn forbindelse Sundby Have er en del af en grøn forbindelse, som skal gøre det lidt rarere at være cyklist på Amager. Den grønne rute går hele vejen fra Amagerbro Station, ned ad Reberbanegade, Spaniensgade, Kirkegårdsvej – hvor pladsen ligger – og Grækenlandsgade.

Der er ikke tale om en decideret grøn cykelrute som på Nørrebro, Frederiksberg og Valby, men forbindelsen skal være et grønnere alternativ til den tungt trafikerede Amagerbrogade, som løber parallelt med strækningen.

Flere af gadehjørnerne på ruten er blevet forskønnet og udstyret med træer og siddepladser for at lave en visuel sammenhæng hele vejen fra Amager Centeret til Sundby Kirkegård.

robinieskov.jpg

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer i dag adgang til langt størstedelen vores indhold.

Den artikel du lige har læst, var der gratis adgang til, men langt de fleste skal man være medlem for at læse.

Den gode nyhed er, at medlemskaber starter ved blot 29 kroner om måneden.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Refshaleøen
Drop karréerne og byg i stedet videre med Refshaleøens eksisterende former — og skab på den måde mere urban, kompleks og interessant by end i meget af det nye København. Sådan siger Jool Arkitekter.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling