pixel

Koncerthuset får nabo-bank

Nordea tager hul på sidste del af første del af Ørestad med nyt kæmpedomicil ved DR Byen.

kbh magasin

Foran DR Byen står et poleret stål-æg og spejler sine omgivelser – det vil sige Danmarks Radio og Koncerthuset på den ene side og så en stor brakmark på den anden side. Men snart reflekterer skulpturen også byggekraner, og i 2017 vil et par tusinde bankfolk defilere forbi hver dag på vej på arbejde i Nordeas nye kæmpe hovedkvarter i Ørestad.

Nordens største bank er som de første gået i gang med at bygge på den sidste øde del af Ørestad Nord, området mellem DR og Amager Fælled, der oprindeligt var udset til et nyt rigsarkiv, og som er navngivet August Schade Kvarteret.

I stedet for Statens arkiver mindes forfatteren og digteren Jens August Schade (1903–1978) nu med et område, der skal blande boliger og kontorer sammen omkring en indre gade til et bykvarter, der kan leve både dag og aften – og forbinde DR Byens metrostation med de omkringliggende, ældre Amager-boligblokke. Stueetagerne i de i alt 120.000 kvadratmeters ny bebyggelse reserveres til butikker og spisesteder til de godt 700 beboende og 3.500 arbejdende, der planlægges efter.

Fakta

Nordea i Ørestad

Nordea bygger nyt dansk hovedsæde syd for DR Byen i August Schade Kvarteret.

Første etape er på 46.000 m2, den endnu ikke besluttede anden etape giver mulighed for yderligere 24.000 m2.

Domicilet er tegnet af Henning Larsen Architects med landskabeligheder af SLA.

Investorerne bag projektet til 1,3 mia. kroner er PensionDanmark, Lægernes Pensionskasse og Nordea Liv & Pension.

Forventes indflytningsklar ultimo 2016.

nordea_august_schade_luft_.jpgnordea_august_schade_luft_efter.jpg

Erstatning for Ørkenfortet

Nordea er ind til videre den eneste bekræftede nybygger og er i første omgang gået i gang med to sammenhængende bygninger på 46.000 kvadratmeter, men har forkøbsret til yderligere 24.000 af slagsen ved siden af. Virkeliggøres begge etaper af det nye stordomicil, vil banken altså sætte sig på halvdelen af hele August Schade Kvarteret.

Det er de danske hovedkontorsfunktioner fra 60'er-betonlevnet Ørkenfortet på Christianshavn, der til at starte med skal flytte til Ørestad – herunder al aktie- og valutahandel. Efterhånden som Nordeas andre lejemål i byen udløber, vil flere afdelinger formentlig følge efter.

nordea_august_schade_2.jpgnordea_august_schade_4.jpg

HLA nummer tre

Bankbyggeriet er formgivet af de hæderkronede Opera-arkitekter Henning Larsen Architects, der i Ørestad også står bag IT-Universitetet på den anden side af DR Byen samt Ferring-bygningen, der var det første højhus nede i Ørestad City.

Begge etaper af komplekset består af lette glasbygningskroppe, der har vinklede tage og står på en base med bankhovedsædets fælles og udadvendte funktioner. Ind mod den indre gade får de nederste etager teglstensfacader, mens ydersiden ud mod fælleden omringes af et skrånende parklandskab.

Indvendigt bliver kernen i byggeriet Nordens største trading floor, hvor handlen med værdipapirer og valuta foregår. I et åbent område over flere etager bliver der på handelsgulvet plads til 600 dealere med udsigt over Amager Fælled.

nordea_august_schade_5.jpgnordea_august_schade_3.jpg

Emner

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer i dag adgang til langt størstedelen vores indhold.

Den artikel du lige har læst, var der gratis adgang til, men langt de fleste skal man være medlem for at læse.

Den gode nyhed er, at medlemskaber starter ved blot 29 kroner om måneden.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Refshaleøen
Drop karréerne og byg i stedet videre med Refshaleøens eksisterende former — og skab på den måde mere urban, kompleks og interessant by end i meget af det nye København. Sådan siger Jool Arkitekter.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling