De har store pølser på Fælledvej
Big Willy's Gourmet Hotdogs er så omfangsrige, at du godt må svine dig til.
Big Willy’s Gourmet Hotdogs
Fælledvej 15, Kbh N
Søn–tors: 12 til 21
Fre–lør: 12 til 24
Se mere på bigwillys.dk
Hvis du er ved at få nok af Nørrebrogades endeløse tilbud på shawarma med chili/hvidløg, så er løsningen kommet. Med en lille afstikker ned af Fælledvej finder du vej til Big Willy’s Gourmet Hotdogs. Og hvis du nu tænker: Hotdogs, pffft, gamle nyheder – så tro om igen.
»Tag ikke fejl, I love the Danish pølse, sent om aftenen er pølsevognene fantastiske. Det her er bare en lidt anderledes vinkel på det,« siger australske Joel Cox, der sammen med Will Smith fra Vancouver (ikke ham fra Hollywood) har startet den alternative hotdog-bar.
De to driver i forvejen sammen caféen og restauranten Tight i Indre By, og Big Willy’s er vokset frem som et sideprojekt med inspiration fra deres respektive hjemlande.
Et internationalt pølsemiks
De eksotiske hotdogs langes over disken af engelsktalende medarbejdere i et beskedent lokale, der tidligere husede en frisørsalon. Disken er bygget af råt fyrretræ, der ser ud som om, det lige er fældet af en træhugger fra Colorado. Og på bagvæggens hylder troner små buttede kaktusser sammen med grafiske prints af bygninger fra London, Paris og New York. Det er noget kosmopolitisk på spil.
»Vi har samlet lidt af hvert fra over det hele. Ligesom Will og jeg selv – vi har rejst over hele verden, og sådan endte vi begge i København. Ingen af os havde det som rejsedestination,« fortæller Joel Cox.
Menuen er også et broget miks af internationale hotdog-fortolkninger. Du kan for eksempel vælge The Pisa Tower, en italiensk variant med mozzarella, marinara sauce, basilikum og – ja – pepperoni på toppen: Det er pølse, pølse og mere pølse, som Joel Cox forklarer.
Svineri à la Mexico
Hvis du er til klassikerne, så frygt dog ikke: Du kan selvfølgelig også få den danske pølsevognsklassiker med remoulade og løg (og Cocio), og de amerikanofile kan vælge en forbedret version af baseball-kendingen fra New York med sennep og pickles.
magKBH gik i læserens tjeneste all in og valgte den mexicanske Piñata med crème fraîche, cheddar, guacamole, salsa, jalapenos og tortilla-chips. I bund og grund en tallerken nachos oven på en pølse.
Og hvilken pølse... ud over den klassiske af svin tilbyder menuen et valg imellem en oksepølse, en med cajunkrydderi, og så den dybt amerikanske double cheese, hvor osten er indarbejdet i selve pølsen. Ja, vi fik den sidste. Det var dekadent – og det var noget svineri. Hvis det står til folkene bag Big Willy’s, kunne københavnere have godt af at lære at blive snasket lidt til.
»Der er mange steder i Australien og USA, hvor hele hensigten er at lave et svineri. Hvor alt bare fejes ned på gulvet – du har en stor hagesmæk på, når du spiser spareribs, for eksempel. Man føler sig næsten som en gris ved madtruget,« fortæller Joel begejstret.
En stor pølse...
Det spektakulære pølseudvalg er leveret af ButcherBoy, og brødet er designet til butikken af bageriet Lantz i Valby. Ligesom det klassiske pølsebrød er det både sødt og luftigt. Men det er også nødvendigt, hvis man skal igennem en af Big Willy’s hotdogs som vitterligt er – store. Og det bringer os til den pikante side af historien, navnet på butikken, der har en noget uartig klang på det engelske modersmål.
»En dag kom Will ind og sagde, ”Lad os kalde butikken Big Willy's!” ”Ja”, sagde jeg, ”det gør vi!” Så sagde Will straks: ”Nejnejnej, den skal ikke hedde Big Willy’s!” Men vi endte med at holde fast i det – det er afslappet og sjovt ligesom butikken selv. Folk stopper op og griner lidt, når de går forbi, men det er ikke over grænsen,« siger Joel Cox og smiler alligevel selv lidt.
Planen er, at menuen med tiden skal udvikles, og de to bagmænd modtager ofte tips fra passionerede hotdog-entusiaster. magKBH bliver selvfølgelig nødt til at spørge til den vildeste smagsvariant, der har været på tale, og svaret viser sig overraskende nok at være en fransk hotdog – men ikke helt som vi kender den:
»Den har et lag af foie gras, en svinepølse og så er der andeconfit og syltede rødløg på toppen. Det er lidt af en afviger. Men den finder måske vej ind i butikken,« lover Joel Cox.